ERDON Országos hírek

2008.03.06. 16:03

Bukarestben az osztrák miniszterelnök

<p>Bukarest vendége volt csütörtökön az osztrák miniszterelnök. Alfred Gusenbauer a román állami vezetőkkel tárgyalt, a megbeszéléseken számos konkrétum merült fel.</p>

Egyik vendéglátója, Calin Popescu Tariceanu kormányfő tárgyalásaikon közölte: személyesen fog eljárni minden olyan ügyben, amikor osztrák cégek nehézségekkel szembesülnek Romániában. Ezért fel is kérte osztrák kollégáját, tudassa otthon, hogy Tariceanu várja a megkereséseket az ausztriai befektetők részéről, ha gond merül fel. Egyeztettek az európai gázprojektekről is. Gusenbauer közölte: a Nabucco-vezeték megépítését tartja az egyetlen variánsnak arra, hogy csökkenjen a földrész függősége Oroszországtól. Mint ismeretes, a Nabucco konzorciumban a romániai Transgaz is részes. A megbeszéléseken szóba került Szerbia aktuális ügye is. A román fél azt hangsúlyozta, Szerbiát támogatni kell abban, hogy túllépjen a válsághelyzeten, és nem szabad megengedni, hogy feladja EU-csatlakozási terveit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!