Erdon - Nemzetkozi

2019.05.17. 10:05

Eurovíziós Dalfesztivál - Kialakult a döntő mezőnye

Kialakult az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének mezőnye, miután a csütörtöki második elődöntőből újabb tíz előadó jutott tovább Tel-Avivban.

Kialakult az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének mezőnye, miután a csütörtöki második elődöntőből újabb tíz előadó jutott tovább Tel-Avivban.A második elődöntőben 18 ország előadója mutatta be produkcióját. A Duna Televízióban élőben sugárzott showműsorban az örmény Srbuk, az ír Sarah McTernan, a moldáv Anna Odobescu, a svájci Luca Hänni, a lett Carousel, a román Esther Peony, a dán Leonora, a svéd John Lundvik, az osztrák Paenda, a horvát Roko, a máltai Michaela, a litván Jurij Veklenko, az orosz Szergej Lazarev, az albán Jonida Maliqi, a norvég Keiino, a holland Duncan Laurence, az észak-macedón Tamara Todevska és az azerbajdzsáni Chingiz adta elő dalát.

Közülük a szakmai zsűri pontjainak és a nézők szavazatainak kombinációja alapján továbbjutott a szombati döntőbe az észak-macedón Tamara Todevska, a holland Duncan Laurence, az albán Jonida Maliqi, a svéd John Lundvik, az orosz Szergej Lazarev, az azerbajdzsáni Chingiz, a dán Leonora, a norvég Keiino, a svájci Luca Hänni és a máltai Michaela.

Az első elődöntőt kedden tartották, a Magyarországot képviselő Pápai Joci nem jutott a döntőbe, bekerült viszont a szombati fináléba a ciprusi Tamta, a szlovén Zala Kralj és Gasper Santl, a cseh Lake Malawi, a fehérorosz Zena, a szerb Nevena Bozovic, az ausztrál Kate Miller-Heidke, az izlandi Hatari, az észt Victor Crone, a görög Katerine Duska, valamint a másodszor induló San Marinó-i Serhat.

A szombati döntőt a Duna Televízió élőben közvetíti (magyar idő szerint) 21 órától az izraeli helyszínről Rátonyi Kriszta és Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie közreműködésével. Előtte 20 óra 30 perctől Hangolódjunk az Eurovízióra! címmel felvezető műsort sugároz a csatorna Forró Bence műsorvezetésével.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!