Erdon - Nemzetkozi

2018.05.13. 09:44

Izrael nyerte a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivált

Oana Ghiţă, az AGERPRES különtudósítója jelenti: Izrael képviselője, Netta nyerte szombat éjjel a lisszaboni Altice Arénában szervezett 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét.

Oana Ghiţă, az AGERPRES különtudósítója jelenti: Izrael képviselője, Netta nyerte szombat éjjel a lisszaboni Altice Arénában szervezett 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét.

Izrael 529 pontot gyűjtött és ezzel megelőzte a 436 pontig jutó Ciprust és a 342 pontot gyűjtő Ausztriát. Románia képviselője nem jutott a döntőbe, a magyarországi AWS zenekar 93 ponttal a 21. helyen végzett.

A döntőben a következő sorrendben és a következő dalokkal léptek fel a zenészek: Melovin, "Under the Ladder" (Ukrajna), Amaia y Alfred - "Tu cancion" (Spanyolország), Lea Sirk - "Hvala, ne" (Szlovénia), Ieva Zasimauskaite - "When We re Old" (Litvánia), Cesar Sampson - "Nobody but You" (Ausztria), Elina Nechayeva -"La Forza" (Észtország), Alexander Rybak - "That s How You Write a Song" (Norvégia), Cláudia Pascoal - "O Jardim" (Portugália), SuRie - "Storm" (Nagy-Britannia), Sanja Ilic & Balkanika - "Nova Deca" (Szerbia), Michael Schulte - "You Let Me Walk Alone" (Németország), Eugent Bushpepa -"Mall" (Albánia), Madame Monsieur - "Mercy" (Franciaország), Mikolas Josef - "Lie to Me" (Csehország), Rasmussen - "Higher Ground" (Dánia), Jessica Mauboy - "We Got Love" (Ausztrália), Saara Aalto - "Monsters" (Finnország), EQUINOX - "Bones" (Bulgária), DoReDos - "My Lucky Day" (Moldovai Köztársaság), Benjamin Ingrosso - "Dance You Off" (Svédország), AWS - "Viszlát Nyár" (Magyarország), Netta - "Toy" (Izrael), Waylon - "Outlaw In Em" (Hollandia), Ryan O Shaughnessy - "Together" (Írország), Eleni Foureira - "Fuego" (Ciprus) és Ermal Meta & Fabrizio Moro - "Non Mi Avete Fatto Niente" (Olaszország).

A show nem volt mentes az incidensektől: a brit versenyző előadása alatt egy személy felment a színpadra és elvette tőle a mikrofont. A betolakodót kivitte a biztonsági szolgálat, az énekesnő néhány másodperc múlva folytatta előadását.

A győztesre 43 országból lehetett szavazni. A közönség és a szakemberekből álló zsűri szavazatának egyenlő súlya volt.

Az Eurovíziós Dalfesztivált a közszolgálati televíziók európai szövetsége, az European Broadcasting Union (EBU) szervezi. Az első kiadásra 1956-ban került sor a svájci Luganóban. A 63 éve megszakítás nélkül sorra kerülő show a világ egyik legrégebbi és legnézettebb televíziós műsorává vált. Mások mellett olyan sztárok kezdték itt pályafutásukat, mint az ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion és Johnny Logan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!