Erdon Nemzetkozi Sport

2011.06.04. 08:37

Roland Garros - Federer megállította Djokovicot

<p>Az egykori világelső Roger Federer négy játszmában legyőzte az idén eddig veretlen szerb Novak Djokovicot a Roland Garros pénteki elődöntőjében.</p>

 

A 16 Grand Slam-győzelmével rekorder svájci fenomén pályafutása második sikerét arathatja a Roland Garros döntőjében, amennyiben a vasárnapi fináléban legyőzi a világranglista-vezető spanyol Rafael Nadalt. Djokovic idén 41 megnyert mérkőzést követően szenvedett vereséget, ezzel éppen egy sikerrel maradt el a rekordertől: az amerikai John McEnroe 1984-ben 42 győzelemmel kezdte az esztendőt.

Magas színvonalon a Roland Gaross

A Nadal által a minden idők legjobb teniszezőjének tartott svájci és a világ jelenlegi legjobbjának titulált szerb mérkőzésén nagyon magas színvonalú játékot láthatott a közönség, s Federer annak köszönheti sikerét, hogy a kulcspillanatokban többnyire ő nyerte a pontokat, így az első és a negyedik játszma végén a rövidítés során is. Djokovic ezúttal adogatásai során a szokottnál többet bizonytalankodott, amit az is jelez, hogy riválisának több mint húsz lehetősége volt fogadóként játékot nyerni. A negyedik szett rövidítésében a szerb teniszező két mérkőzéslabdát - adogatóként - hárított, de a harmadiknál Federer ásszal zárta le a mérkőzést. Federer negyedik fináléjára készülhet Párizsban, ebből egyet nyert meg, még 2009-ben a svéd Robin Söderling ellen, a másik három alkalommal viszont mindig soron következő ellenfelétől, azaz Nadaltól kapott ki.

Roland Garros - eredmények

férfi egyes, elődöntő:

Federer (svájci, 3.)-Djokovic (szerb, 2.) 7:6 (7-5), 6:3, 3:6, 7:6(7-5)

Nadal (spanyol, 1.)-Murray (brit, 4.) 6:4, 7:5, 6:4

női páros, döntő:

Hlavackova, Hradecka (cseh)-Mirza, Vesznyina (indiai, orosz, 7.) 6:4, 6:3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!