ERDON Helyi sport hírek

2019.09.13. 11:59

Köbölkúton a világbajnoki arany

A magyarországi Mezőhegyes adott otthont a szeptember 5–8. között megrendezett fiatal lovak világbajnokságának. A fiatal lovak világbajnokságát minden évben megrendezik.

A magyarországi Mezőhegyes adott otthont a szeptember 5–8. között megrendezett fiatal lovak világbajnokságának. A fiatal lovak világbajnokságát minden évben megrendezik.

 

A megmérettetésben egyes fogatolásban versengenek külön kategóriában az 5,6, és 7 éves lovak. A bajnokság célja egyrészt számot adni arról, hogy milyen irányban folyik a tenyésztés, másrészt pedig a lovasvilág tájékoztatást kap arról, hogy az elkövetkezőkben milyen lovakkal számolhatnak. Így hát szakmai körökben igen nagy rangja van ennek a megmérettetésnek. Az idei világbajnokságon 11 ország küldte el megmérettetésre a fiatal lovait. Romániából négy versenyző öt lova állt rajthoz. Az immár három éve az érköbölkúti istállóban dolgozó Varga Roland versenyző két lóval állt rajthoz. Az eredmény nem maradt el, hiszen az öt éves fekete lipicai ménnel a saját kategóriájában világbajnokságot nyert. A fiatal érköbölkúti versenyző ezzel beírta magát a fogathajtás történetébe, hiszen a lovas sporttörténetben ez az első aranyérem. A ló a betleni ménes tenyésztése, és néhány társával együtt az érköbölkúti istállóban kap kiképzést. Csak emlékeztetőül írjuk, hogy néhány év óta a kilencszeres országos bajnok Rákóczi Gergő (aki most Németországban versenyzik) a romániai ménesek és a versenyzők hivatalos edzője. A díj nemcsak Varga Rolandnak és edzőjének dicsőség, hanem a betleni ménes hírnevét is nagymértékben emeli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!