ERDON Helyi sport hírek

2018.12.19. 11:03

Huszár Ingrid lett a Nagyváradi Crișul Sportklub idei legjobbja

Hétfőn délelőtt bensőséges ünnepség alkalmával díjazták a Nagyváradi Crișul Sportklub legjobbjait. Nem született különösebb meglepetés, hiszen a klub idei legjobbja Huszár Ingrid lett, akinek idei eredményi lenyűgözőek, s az sem mellékes, hogy az úszó hét új országos csúcsot is felállított a 2018-as versenyeken.

Hétfőn délelőtt bensőséges ünnepség alkalmával díjazták a Nagyváradi Crișul Sportklub legjobbjait. Nem született különösebb meglepetés, hiszen a klub idei legjobbja Huszár Ingrid lett, akinek idei eredményi lenyűgözőek, s az sem mellékes, hogy az úszó hét új országos csúcsot is felállított a 2018-as versenyeken.

 

Egyébként az úszók taroltak az idei gálán, a képzeletbeli dobogóra nem is fért fel más, és nagy előrelépésnek számít az ökölvívó szakosztály fiatal bokszolóinak fejlődése is. Az ifjúsági vízilabdázók, annak betudhatóan, hogy most már az ország számos városában építettek uszodákat, már nem egyeduralkodók korosztályaikban, de a dobogóról továbbra sem lehet őket letaszítani. A legjobb sportolókat oklevelekkel, míves serlegekkel, sportfelszerelésekkel és a lehetőségekhez mérten, pénzjutalommal díjazták.

„Helyezetlenek”

Idén külön díjazták azokat a sportolókat, akik ugyan szereztek érmeket az idei versenyeken, ám nem fértek be a top tízbe. Így díjjal távozhatott a gáláról az atléta Méhes Christian (edzők: Livia és Albert Méhes), továbbá az ökölvívók, Octavian David, Silviu Agud, Orlando Știubea és Izabela Munteanu (edző: Mihai Mikloș). A reménységek kategóriában díjazták az atléta Veturian Rațot, az úszó Iris Samuilăt és Takács Dominiket (edző: Remus Oros), az ökölvívó Cosmin Iovát, a cselgáncsozó Patricia Pinteát (edző: Olimpia Ianc), valamint a Christian Șandor által edzett gyerek korosztályú vízilabda csapat tagjait.

A nem olimpiai sportágak kategóriájában három karatéka részesült elismerésben, mindhárom Mezei Tünde edző neveltje: Antony Hadade, Mădălin Porumb, Ancuța Hoffman.

A csapatversenyben természetesen a vízilabdázók vitték a prímet, azok közül is az ifjúsági leány együttes (edzők: Liviu Garofeanu, Dorin Sava), amely az első helyen végzett. Második lett a Vekerdi László és Ciprian Câmpianu trénerek által felkészített junior III. korcsoportú fiúcsapat, míg a dobogó legalsó fokán a Marcel Hașaș és Eugen Băjenaru edzette ifi II. együttes végzett.

Olimpiai sportok

Végül álljon itt a 2018-as esztendő legjobbjainak névsora: 1. Huszár Ingrid – úszás (edzők: Cristina Madău, Georgeta Schier), 2. Bakó Anastasia – úszás (edzők: Remus Oros, Illés Zsolt, Georgeta Schier), 3. Ștefan Duca – úszás (edző: Remus Oros), 4. Gyökér Iasmina – cselgáncs (edző: Olimpia Ianc), 5. Czenk Ferenc – fiúvízilabda (edzők: Dorin Costrăș, Ciprian Câmpianu), 6. Antonia Vidican – női vízilabda (edző: Orbán Zoltán), 7. Beniamin Lingurar – ökölvívás (edző: Mihai Mikloș), 8. Nagy Debora – női vízilabda (edző: Dorin Sava), 9. Nichita Ilisie – fiúvízilabda (edzők: Dorin Costrăș, Ciprin Câmpianu, Marcel Hașaș), 10. Cezara Todea – női vízilabda (edző: Liviu Garofeanu).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!