ERDON Helyi sport hírek

2018.09.25. 13:26

„Gyere kicsi lány…!”

Idén október 6-18. között Buenos Airesben (Argentína) rendezik meg az Ifjúsági Olimpiai Játékokat. Ez halandó sportbarát számára „nullás” hírnek számítana, de ha hozzátesszük, hogy a világeseménynek nagyváradi főszereplője is van, arra mindjárt felkapják a fejüket, nem csak a drukkerek, hanem a laikus olvasók is.

Idén október 6-18. között Buenos Airesben (Argentína) rendezik meg az Ifjúsági Olimpiai Játékokat. Ez halandó sportbarát számára „nullás” hírnek számítana, de ha hozzátesszük, hogy a világeseménynek nagyváradi főszereplője is van, arra mindjárt felkapják a fejüket, nem csak a drukkerek, hanem a laikus olvasók is.

 

Kiváló eredményeinek köszönhetően az utóbbi tíz év – nem csak bihari, de országos szinten is – legnagyobb úszótehetségének tartott Huszár Ingrid ugyanis tagja a dél-amerikai ötkarikás játékokra utazó román küldöttségnek. Azt tudni kell, hogy az ifjúsági olimpián 15-18 év közötti sportolók indulhatnak, és Ingrid éppen hogy nem „veri le a lécet” a maga 15 esztendejével, amelyet idén június 9-én töltött be. Ennek betudhatóan a váradi kislány lesz a román válogatott legfiatalabb tagja, és szinte biztos, hogy az úszómezőnyben sem lesz sok, nálánál fiatalabb versenyző. Éppen ezért nyilatkozta tegnap lapunknak Ingrid „legvérmesebb” szurkolója, édesapja Huszár István, hogy „éremre most kevés az esélye, de nem tartom kizártnak. Nem felejthetjük, hogy a helsinki Európa-bajnokságon is rácsodálkozott a világ, milyen csúcsokat döntögetett. Nagyon sokat fog számítani a formaidőzítés, ha a versenyei napján jó erőben lesz, 100 százalékosan rá tud koncentrálni az úszószámára, akkor egy nagyon jó idő elérésére lesz képes, és hogy ez milyen eredménnyel párosul, az függ majd a többi úszótól is”.

Hat óra eltérés

A programjáról szólva, édesapja elárulta, hogy Ingrid e héten vasárnap utazik Bukarestbe, onnan a román küldöttség október 2-án, kedden repül Buenos Airesbe. „A lányom három számban, az 50, a 100 és a 200 m mellen versenyez majd, legjobb tudomásom szerint ezeket október 7. és 12. között bonyolítják le, értve ezalatt az előfutamokat, az elődöntőket és a finálékat” – árult el részleteket Ingrid úszószámairól az édesapa.

Mint megtudtuk, az előfutamokat délelőtt 10 és 11 óra magasságában, a váradi órát tekintve, 16-17 óra körül rendezik, míg a az elődöntőket és a finálékat délután bonyolítják le, azaz Nagyváradon legkésőbb este 11 órakor már hallható lesz az eredményhirdetésen Ingrid teljesítményéért elhangzó román himnusz – vélik a merészebb, optimistább, nevezze ki ahogy akarja, szurkolók. Ők a reményeiket alátámasztják az Ingrid által idén Bukarestben megszerzett hét országos éremmel, illetve a helsinki Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével is.

Nem marad más hátra, mint szurkolni Ingridnek, mégpedig Vitray Tamás – 1988-as szöuli olimpián Egerszegi Krisztinának szánt buzdítása – után szabadon, az „Ússzál!, gyere kicsi lány…!” szállóigével.

Egyéb sportágakban

Ingrid tehát egyedüliként képviseli Bihar megye, Nagyvárad sportját a Buenos Aires-i Olimpiai Játékokon, mellette azonban még számos sportoló vesz részt Romániából, olyan szakágakat képviselve, mint az atlétika, a kosárlabda, az evezés, a ritmikus sportgimnasztika, a torna, a cselgáncs, a súlyemelés, a birkózás, a vívás, a műugrás, a sportlövészet az asztalitenisz és a tenisz.

Szántó Á. Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!