ERDON Helyi sport hírek

2016.09.07. 11:21

Az utánpótlás is labdába rúgott

Az Érmihályfalvi Unirea két utánpótlás labdarúgó csapata is megkezdte a pontvadászatot. Nem csak helyi, de környékbeli, sőt,  messzebbi gyerekek is járnak edzésre a Praszler stadionba.

Az Érmihályfalvi Unirea két utánpótlás labdarúgó csapata is megkezdte a pontvadászatot. Nem csak helyi, de környékbeli, sőt,  messzebbi gyerekek is járnak edzésre a Praszler stadionba.

A megyei első osztályú felnőtt és ifjúsági csapatok a harmadik fordulón is túl vannak a 2016/2017-es bajnokságban, az utánpótlás csapatok az elmúlt napokban kezdték meg azt. Az Érmihályfalvi Unirea mindkét gárdájának edzője Szabó Zoltán, akitől megtudtuk: összesen 38 gyerek van pillanatnyilag a junior D (2004-2005-ben születettek) és a junior E (2006-2007-ben születettek) csapatában, de folyamatosan van érdeklődés nem csak a helyiek részéről (akik a csapatok mintegy 75-80%-t teszik ki), de a környező falvakból, sőt, Margittáról, Székelyhídról és Nagyváradról (!) is. A bajnokság első fordulóiban az elmúlt pénteken a junior D korosztályban Unirea - Nagyváradi Sportiskola 0-0, hétfőn a junior E korosztályban Nagyváradi Sportiskola - Unirea 0-8.

Tehetséges gyerekek

A nagyobbaknál 17, rekord számú csapat vesz részt a pontvadászatban, a kisebbeknél 13 csapat verseng. Szabó Zoltán szerint mindez sok meccset jelent a gyerekeknek, ami ugyanakkor sok játéklehetőséggel, tapasztalatszerzéssel is jár. Sok a tehetséges, ügyes gyerek, más kérdés, hogy később mennyire tudják kamatoztatni ezt a tehetséget. Az edző hangsúlyozta: türelemre van leginkább szükség a gyerekekkel való foglalkozáshoz, de sok segítséget kap a szülőktől, akik maguk is vállalnak áldozatot a kis sportolók érdekében. A gyerekek legközelebb pénteken délután lépnek pályára. Előbb a junior E-csapat fogadja hazai pályán a Hegyközpályi csapatot, utána buszra ülnek a junior D tagjai, hogy a Nagyváradi Soimii otthonába látogassanak.

Rencz Csaba

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!