ERDON Helyi sport hírek

2016.07.12. 15:44

Idegenben kezd a férficsapat

A Román Kosárlabda-szövetség a napokban nyilvánosságra hozta a 2016/2017. évi férfikosárlabda-bajnokság első alapszakaszának műsorát. A bajnoki csaták szeptember 17-én, szombaton kezdődnek.

A Román Kosárlabda-szövetség a napokban nyilvánosságra hozta a 2016/2017. évi férfikosárlabda-bajnokság első alapszakaszának műsorát. A bajnoki csaták szeptember 17-én, szombaton kezdődnek.

Az első alapszakaszban huszonkét mérkőzést vív a tizenkét csapat (oda- és visszavágók). A Nagyváradi VSK U szeptember 19-én, hétfőn este kezd a – a legutóbbi bajnoki döntőben ellenfél – Marosvásárhelyi BC otthonában. A váradi legénység további ellenfelei a következő együttesek: szeptember 23., Pitesti-i CSM U itthon; október 10., Nagyszebeni Atlassib idegenben; október 15., Nagybányai VSK itthon; október 22., Bukaresti Steaua idegenben; október 29. Craiovai CSM U itthon; november 5., Ploiesti-i VSK idegenben; november 12., Temesvári BC itthon; november 19., Bukaresti Dinamo itthon; november 26., Kolozsvári U BT idegenben; december 3., Galaci Phoenix idegenben. A visszavágók december 10-én kezdődnek és február 25-ig tartanak. Jó hír, hogy a váradi férfikosarasok egyik legjobbja, a 30 éves 1.95 m magas Sean Barnette szerződést hosszabbított a klubbal a következő, 2016/2017. évi idény végéig.

Indulnak a BL-ben

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség elfogadta az idén bajnoki címet szerző Nagyváradi VSK U részvételét a kosárlabda Bajnokok Ligájában, és mellette a Román Kupa győztese, a Kolozsvári U BT is indulhat az első selejtező sorozat küzdelmein. Társaik a csatákban két portugál, illetve egy-egy litván, bosnyák, finn, észt, svéd, fehérorosz, holland, szlovák, bolgár, dán, ciprusi, valamint egy montenegrói együttesek lesznek. A kiesési rendszerben lejátszandó oda-vissza selejtező meccseket szeptember 27-én és 29-én rendezik, ezek sorsolását pedig július 21-én, csütörtökön Münchenben ejtik meg. A győztesek a második selejtező körbe jutnak, míg a vesztesek a FIBA Euro Cup sorozat főtáblájára iratkozhatnak fel.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!