ERDON Helyi sport hírek

2015.02.10. 16:14

Bihar FC: meghosszabbított agónia?

Három hónapos haladékot kapott kedden a Nagyváradi Bihar FC labdarúgó klub adósságai törlesztésére. Május 5-e után azonban megkezdik a csődeljárást a klub ellen.

Három hónapos haladékot kapott kedden a Nagyváradi Bihar FC labdarúgó klub adósságai törlesztésére. Május 5-e után azonban megkezdik a csődeljárást a klub ellen.

Meghosszabbított agónia vagy esély a megmenekülésre? Ez volt a kérdése a Nagyváradi Táblabíróságon kedden tárgyalt ügynek, amikor az ügyészség úgy döntött, hogy egyelőre nem indít csődeljárást a Nagyváradi Bihar FC labdarúgóklub ellen, a döntést ugyanis elhalasztotta május 5-ig. A klub vezetésének addig mintegy 400 ezer eurós tartozást kell törlesztenie, ellenkező esetben óhatatlanul fizetésképtelenné válik, és minden bizonnyal megindítják ellene a csődeljárást. Ez esetben megszűnhet a patinás váradi klub, jobb esetben visszasorolhatják a klubot a megyei bajnokságba.

Lát reményt

„Számunkra nagyon jó hír, hogy három hónap haladékot kaptunk a tartozások kiegyenlítésére – nyilatkozta lapunknak tegnap Viorel Nemeş, a Bihar FC klub elnöke. – Ezúttal szeretném megköszönni mindazoknak, akik az elmúlt hetekben, napokban mellettünk álltak, és segítettek ebben a nehéz helyzetben. Ez a három hónap remélhetőleg elégséges lesz arra, hogy megkezdjük törleszteni az adósságokat, mind a szolgáltatók, a pénzügyi hatóság, mind pedig az edzők és a játékosok felé. E hónap végén remélhetőleg elfogadják a Megyei Tanács költségvetési tervét, s akkor sikerül némi pénzhez jutnunk. Én még abban is reménykedem, hogy sikerül eladnunk néhány tehetséges labdarúgót, ezáltal megmenthetjük Bihar megye legrégibb labdarúgó csapatát” – mondta Nemeş.

Ami a csapat felkészülését illeti, ma két mérkőzést is játszanak a fiúk a Motorul pályán: előbb 11 órától a Dolj megyei CS Ișalnița, majd 15 órától a Pécskai Progresul lesz a piros-kékek ellenfele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!