ERDON Helyi sport hírek

2013.08.26. 16:13

Tovább folytatódik az ellenségeskedés

Ionel Bungău, a Crişul SK igazgatója és Ciprian Cîmpeanu, a III. korosztályú ifjúsági bajnokságot szombaton megnyerő együttes edzője a fővárosi klubok ellenséges „manőverezéseiről” beszéltek.

Ionel Bungău, a Crişul SK igazgatója és Ciprian Cîmpeanu, a III. korosztályú ifjúsági bajnokságot szombaton megnyerő együttes edzője a fővárosi klubok ellenséges „manőverezéseiről” beszéltek.

A tegnapi sajtótájékoztató elején az igazgató a helyi sajtó képviselői előtt egy korábbi, furcsa párbeszédet említett, amely Bukarestben néhány ottani vízilabda potentát és ő közte zajlott, amikor hangosan szurkolva fejezte ki örömét egy váradi, ifjúsági győzelmet követően. „ Mi az, mindent meg akartok nyerni? – kérdezték tőle rosszmájúan. „Természetesen – hangzott a válasz –, hiszen mi vagyunk a jobbak és normális, hogy győzni akarunk!” Ha hagynák – tesszük hozzá, ugyanis a Román Vízilabda-szövetség begyepesedett vezetői (akárcsak három-négy évtizeddel korábban), igen ferde szemmel nézik a váradi sikereket, amelyek szép számban akadtak és akadnak a 89-es bukfencet követően. Az elmúlt hét végén is a (csak bukaresti!) játékvezetők, a fővárosi klubvezetők, az ellenséges szurkolóhad mindent megtettek azért, hogy a Nagyváradi Crişul ne lehessen bajnok – hangoztatta Bungău és az edző–, ám nem volt, nem lehetett sikerük a jobbikkal szemben…

Remekeltek az atléták

Szintén az elmúlt hét végén rendezték meg Bukarestben az utánpótlás- és felnőttkorú atléták országos bajnokságát, amelyen az elvárásoknak megfelelően szerepeltek a váradi sportolók. Bianca Lazăr-Fazecaş (Crişul) női kalapácsvetésben, Ligia Grozav (Egyetemi SK) női magasugrásban, Dorina Körözsi (Crişul) női 400 méteres síkfutásban, Cornelia Deiac (ESK) távolugrásban szerezett ezüstérmet. Bronzérmes lett Dorina Körözsi 800 méteres középtávfutásban, férfi kalapácsvetésben Méhes Sándor negyedik, Mátyás József (mindketten Crişul) ötödik helyen végeztek, férfi távolugrásban Andrei Sasca negyedik, Lénárd Norbert kilencedik, Rareş Negru (mindhárman ESK) tizenharmadik volt, a férfi hármasugrásban Lénárd Norbert (ESK) ötödikként, Silviu Uivaroşan (ESK) tizennegyedikként végzett. Férfi magasugrásban Ion Vasile hetedik, Sergiu Perţe nyolcadik lett, női hármasugrásban pedig Halai Erika (ESK) a hatodik helyet szerezte meg.

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!