ERDON Helyi sport hírek

2012.03.06. 16:00

Dobogós csapatot verne a VSK

Szerdán 18 órától, a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében az A–osztály táblázatának 3. helyén tanyázó Marosvásárhelyi Nova Vita együttest fogadja a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata.

Szerdán 18 órától, a szatmárnémeti Sportlíceum Ady Endre utcai termében az A–osztály táblázatának 3. helyén tanyázó Marosvásárhelyi Nova Vita együttest fogadja a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata.

 

A román női kosárlabda élvonalban újonc csapat látogat szerda délután Szatmárnémetibe, viszont az erőviszonyok tekintetében hatalmas kockázat lenne borítékolni a házigazda Városi Sportklub sikerét. A „piros–fehérek” nyilván a győzelemre hajtanak, viszont tudják, a Marosvásárhelyi Nova Vita egy rendkívül erős csapat, nem véletlen a táblázatban elfoglalt 3. pozíciója.

 

Edzőcsere Vásárhelyen

A két együttes eddig egyetlen alkalommal mérkőzött egymás ellen: ősszel 72–58 arányban győzött a Maros–parti csapat, amelyet akkor még Stacey Nolan vezényelt. A tél folyamán azonban nézeteltérések voltak a klubtulajdonos Doru Borşan és az amerikai szakvezető között, így utóbbi távozott, helyére érkezett a szerb Mladen Jojic, akinek vezényletével verték a Rapidot és a Sportul Studenţesc csapatát, kiütötték a Sepsi BC–t (95–11), viszont az elmúlt szombaton hazai pályán vesztettek 12 ponttal a CSM Târgoviştéval szemben.

A két csapat statisztikai adatait tekintve a Szatmárnémeti VSK–nak van oka bizakodni, hiszen a csapatot erősíti a román élvonal legjobb passzolója, a bosnyák Amra Mehmedic. A pontok számát tekintve is jobban állunk, hiszen Claudia Pop sokkal hatékonyabb a legjobb marosvásárhelyinél, Veronica Tatiana Hicks–nél. A védelmet erősíti Khadijah Whittington, aki meccsenként legalább két dobást blokkol, Shanika Freeman pedig meccsenként teljesíti a dupla–duplát. Orosz Andreea Temesváron megmutatta, ismét formában van, lehet rá számítani az ellentámadásoknál. Mészáros Anita a fél éves sérüléséből felépülve lassan felvette a tempót, Monica Ivan és Rada Giurgiu pedig ígérik, megszórják ellenfelüket távoli pontos dobásokkal. Mindezzel együtt Dan Fleşeriu edző fel kell készüljön az egykori VSK közönségkedvenc, Cherisse Graham rohamaira: az amerikai játékos már többször is bizonyította, képes egymaga eldönteni egy meccset. Ezúttal kérdés, hogy Graham megtalálta–e a közös hangot Jojic–csal, ugyanis Szatmáron láthattuk, amennyiben nem egyezik véleménye az edzőjével, akkor a játék sem megy neki.

Tehát szerdán 18 órától egy erős összecsapásra számíthatunk az Ady Endre utcai teremben, és szükség lesz a szatmári közönség szurkolására is, akik már többször is bizonyították, „hetedik játékosként” segíthetik a VSK–t a siker felé. A találkozót a FIBA–kitűzővel rendelkező temesvári Alin Faur, és a kolozsvári Bogdan Podar bírópáros fogja vezetni, megfigyelő a kolozsvári Marius Hurgoi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!