ERDON Helyi sport hírek

2012.02.02. 15:30

Visszalépnek az A–osztályból a sepsiszentgyörgyiek

Úgy tűnik, véget érhetnek a találgatások a Sepsiszentgyörgyi Bball 6 Sepsi BC jövőjét illetően, ugyanis a többszörös bajnoki érmes csapat – amely ebben az idényben nyeretlenül sereghajtó az A–osztályos női kosárlabda–bajnokságban – játékosok nélkül maradt.

Úgy tűnik, véget érhetnek a találgatások a Sepsiszentgyörgyi Bball 6 Sepsi BC jövőjét illetően, ugyanis a többszörös bajnoki érmes csapat – amely ebben az idényben nyeretlenül sereghajtó az A–osztályos női kosárlabda–bajnokságban – játékosok nélkül maradt. Vass Ildikó klubelnök és játékos hétfőn a Háromszék napilapnak nyilatkozott, amelyből kiderül, nem tudják folytatni az élvonalbeli szereplésüket. „Meg vagyok győződve, hogy heten – én és hat ifjúsági játékos – nem tudjuk befejezni az A–osztályos bajnokságot. Sajnos, az élvonalban már nem fogunk játszani (...) Most csak a B–osztály maradt, hiszen a megyei tanácstól nem kaptunk pénzt erre a szezonra (...). A városi önkormányzat egy levélben biztosított arról, hogy továbbra is támogatná a csapatot. Ez nagyon jó és pozitív dolog, s örülünk neki. Mivel lejárt az átigazolási időszak is, az A-osztályban már nem tudunk menni tovább, mert nincs, akivel. Én átigazoltam a B–osztályos csapathoz, hogy segítsek az együttesen, és így már nem látok visszautat. (...) Ha jól megnézzük, akkor a B–ben ugyanazt a csapatot, ugyanazokat a játékosokat kellene támogatni, mint az A–osztályban. Az a kérdés, hogy érdemesebb egy gyenge csapattal kiesni az élvonalból, vagy a B–osztályban kihasználni esélyeinket, hogy újra feljussunk az A–ba. Ilyen körülmények között én az utóbbi variánst látom jobbnak” – nyilatkozta a napilap újságírójának Vass Ildikó. A „zöld–fehérek” egyébként az idei három bajnoki mérkőzéseit elhalasztották, szombaton a Szatmárnémeti VSK kellett volna pályára lépjen a Szabó Kati Sportcsarnokba. Erre már biztos nem fog sor kerülni ebben az idényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!