ERDON Helyi sport hírek

2012.02.06. 16:58

Négy világbajnoka van Érmihályfalvának

Bihar megye - Négy világbajnoki címmel, öt ezüstéremmel, 4 bronzéremmel, továbbá három negyedik, és három ötödik helyezéssel tértek haza az érmihályfalvi kick box csapat tagjai a Tökölön rendezett X.Kempo Nyílt Világbajnokságról!

Bihar megye - Négy világbajnoki címmel, öt ezüstéremmel, 4 bronzéremmel, továbbá három negyedik, és három ötödik helyezéssel tértek haza az érmihályfalvi kick box csapat tagjai a Tökölön rendezett X.Kempo Nyílt Világbajnokságról!

 

Az elmúlt hét végén rendezték meg a Budapest melletti Tökölön a X.Juhász Ferenc Emlékverseny Nyílt Kempo Világbajnokságot, melyen Brazíliától Lengyelországig vettek részt versenyzők. Érmihályfalvi sportolók harmadik alkalommal voltak jelen, olvasóink talán még emlékeznek rá, tavaly ilyenkor Patricia Peşteşan elsőségéről számolhattunk be. Most ennél is több elsőséget szereztek az érmellékiek, de még ezek lajstromozása előtt ejtsünk szót arról, hogy az érmihályfalvi kick box csapat ettől az évtől önállósodott. Kovács Zoltán edzőtől megtudtuk, hogy különböző "együttélési nehézségek" miatt külön váltak a hajdúböszörményi Gajdán Tai Qi klubtól, és ezután mint érmihályfalvi Aladin Hero Team szerepelnek. A klubnak pillanatnyilag 50 sportolója van, 4 és 32 év közöttiek, akik heti két edzésen gyakorolnak.

 

Nyílt verseny

 

Önálló klubként ez volt az első versenyük, és az indulás ragyogóan sikerült, annak ellenére, hogy akadtak gondjaik. Például, hogy az új klubnak új szerelés kellett, sportorvosi vizsgálatokat kellett végeztetni, de pénz kellett útiköltségre, szállásra, nevezési díjra. Mindezt azonban sikerült előteremteni szponzorok segítségével, és a szülők áldozatvállalásával - mindenkinek köszönet érte. A csapat végül 19 versenyzővel és négy kísérővel érkezett meg Tökölre az elmúlt pénteken, ahol aznap volt a mérlegelés, és a szállás elfoglalása. Másnap került sor a küzdelmekre. Mint megtudtam, kick boxosokként azért vehettek részt a kempo világbajnokságon, mert - mint nevében is benne van - a szervezők nyílt versenyt hirdettek, tehát a befogadó szabályok betartása mellett minden küzdősport tagjai benevezhettek, három kategóriában (light contact, full contact, formagyakorlat). A nap végére négy világbajnokkal büszkélkedhetett az Aladin Hero Team: Békési Tímea (18-30 év közöttiek), Magyari Norbert (17 évesek), Munteanu Octavian (13 évesek), és Gáti Julianna (12 évesek). Gulácsi Norbert (18-35 évesek) a győztessel azonos pontszámot szerezve, de nehezebb testsúly miatt szorult a dobogó második fokára, ugyancsak ezüstérmet szerzett Patricia Peşteşan (13 éves), Stéfán István (17 éves), Sütő Zsolt (11 éves) és Kovács Zoltán (18-35 évesek).

 

Még lett volna esélyes

 

Bronzérmesek lettek: Somogyi Cristian (14 éves), Mile Norbert (17 éves), Lukács Camelia (9 éves), Dânga Cristian (13 éves). Negyedik helyet szerzett Sipos Norbert (16 éves), Pap János (14 éves), és Kovács Balázs (9 éves), ötödik lett Bruckner Kevin (10 éves), Bruckner Erik (14 éves) és Szalai Szilárd (11 éves). Sajnos anyagi, egészségügyi vagy munkahelyi gondok miatt legalább 4-5 olyan versenyző nem tudott elutazni, kiknek esélyük lett volna jó helyezést elérni, mondta el Kovács Zoltán. Idén még 8-9 olyan verseny lesz Magyarországon, melyen szeretnének részt venni, nem is beszélve a belföldiekről, és a fenti eredmények tükrében remélik, hogy továbbra is lesznek támogatóik. Vágezetül Kovács Zoltán edző maga és csapata nevében ezúton fejezi ki együttérzését a "rokon" karatésok "családjának" a nagyszerű edző, Vancea Pál elhunyta miatt.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!