ERDON Helyi sport hírek

2012.02.10. 09:24

Megvolt a főpróba, jöhet a Târgovişte

Bemelegített a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a következő két rangadóra: szombaton jön a CSM Târgovişte, utána Alexandriára utazik Dan Fleşeriu edző a tanítványaival.

Bemelegített a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a következő két rangadóra: szombaton jön a CSM Târgovişte, utána Alexandriára utazik Dan Fleşeriu edző a tanítványaival.

 

Huszonkilenc ponttal verte a Szatmárnémeti Városi Sportklub női kosárlabdacsapata a vendég Brassói Olimpia együttest, az A–osztály 17. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A nagyon jó iramú mérkőzésen a brassóiak Laura Avram révén triplával nyitottak, erre a kezdő ötösben helyet kapó Rada Giurgiu is egy hármassal válaszolt. A vendégek ezután még egyszer vezettek (4–5, 2. perc), azután viszont már csak futottak az eredmény után.

Végre jól állt a csapat a pályán: többnyire pontosak voltak az Orosz Andreeához előreívelt labdák (és Andi többnyire be is dobta a ziccereket), Khadijah Wittington kőkeményen védekezett, Shanika Freeman jelenléte is sok zavart okozott az ellenfél támadójátékában, Monica Ivan hozta a tőle várt jó teljesítményt, Mészáros Anita dupla–duplázott (12 pont, 12 lepattanó), Amra Mehmedic és Giurgiu pedig a triplázásban vitték a saját kis csatájukat (a bosnyák 7–ből 4–et, utóbbi pedig 12–ből 4–et talált be). Emellett a szabaddobásoknál sem remegett a lányok keze: Orosz 7–ből 7, Mészáros Anita 4–ből 4, Szmutku Renáta és Freeman 1–ből 1, Ivan 2–ből 2. Whittington rontotta ezt a statisztikát, ugyanis 4–ből csak a fele talált be, de tegnap ezt is elnézte neki a rendkívül hálás közönség, aki vastapssal köszönte meg a lányoknak a csütörtöki teljesítményt.

Ami az eredmény alakulását illeti, a VSK az első tíz perc után már 11 pontos előnyt (29–18) gyűjtött be, majd huszonhárommal ment pihenőre (56–33). A szünet után csak Freemannak, Whittingtonnak és Orosznak ment a szatmári pontgyártás, így az Olimpiának sikerült hármat faragni a hátrányából (68–48), de az utolsó felvonásban, rövid időre ismét rákapcsoltak a gázpedálra Dan Fleşeriu edző tanítványai, viszont harminchat pontos előnynél (86–50, 36. perc) ismét visszavettek a tempóból, így a végére maradt egy „barátságos” huszonkilences VSK–siker.

A szatmári lányok szombaton 12 órától a listavezető CSM Târgoviştét fogadják, majd a BCT Alexandria otthonába utaznak két pontért.

17. forduló: Szatmárnémeti VSK – Brassói Olimpia 93–64 (29:18, 27:15, 12:15, 25:16). VSK (pontok száma, lepattanók, gólpasszok): Mehmedic (18, 5, 10), Orosz (28, 5, 8), Mészáros Anita (12, 12, 0), Szmutku (3, 0, 2), Ivan (8, 5, 5), Nagy, Giurgiu (12, 2, 0), Mészáros Izabella, Whittington (4, 3, 2), Freeman (11, 7, 0).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!