ERDON Helyi sport hírek

2012.02.10. 15:12

Meccs után kezdődhet a per?

Nem tántorít elképzeléseitől a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetősége: amennyiben Cristina Ciocan és Chrissy Givens játszani fog szombaton 12 órától a CSM Târgovişte mezében a házigazda VSK elleni női kosárlabda bajnoki mérkőzésen, akkor peres útra terelődik a „nemzet ügye”.

Nem tántorít elképzeléseitől a Szatmárnémeti Városi Sportklub vezetősége: amennyiben Cristina Ciocan és Chrissy Givens játszani fog szombaton 12 órától a CSM Târgovişte mezében a házigazda VSK elleni női kosárlabda bajnoki mérkőzésen, akkor peres útra terelődik a „nemzet ügye”. A két kosaras ebben az idényben már többször is játszott a VSK ellen: a CSM színeiben a bajnokság őszi idényében és a Román Kupa viadalokban, majd az Aradi ICIM mezét öltötték magukra a Női Közép–Európa Liga elődöntőjében, szombaton pedig ismét a Târgoviştét képviselve szeretnének megmérkőzni a szatmáriak ellen. A dâmboviţaiak és az aradiak állítják, megtalálták a törvényes módját arra, hogy a két játékos ide–oda vándorolhasson a klubvezetők kedve szerint (illetve a Román Kosárlabda Szövetség, a FRB támogatásával), viszont VSK vezetősége mindezt nem nézi tétlenül. „Ha játszani fognak szombaton, akkor bepereljük a román szövetséget, panaszt nyújtunk be a nemzetközi föderációnak is, illetve megfellebbezzük a mérkőzést, mivel szerintünk Ciocan és Givens jogtalanul került vissza a Târgoviştéhoz” – jelentette ki Fógel László, a VSK elnöke.

A szombati bajnoki ellenfél vezetősége már bejelentette: Ciocan és Givens játszani fog. „Velük, vagy nélkülük a pályán, a szatmári lányoknak küzdeni kell. Jó lenne begyűjteni a két pontot. Ki–ki mérkőzés lesz, de reméljük, hogy a szatmári szurkolok zsúfoltságig megtöltik majd a sportterem lelátóját, és hatodik játékosként győzelemre segítik a lányokat” – tette hozzá Fógel, bízva abban, hogy a hazai drukkerek „pokoli” hangulatot fognak teremteni az Ady Endre utcai LPS–teremben.

Úgy tűnik, a FRB is átérzi a meccs súlyát, és két, nemzetközi (FIBA) játékvezetői engedéllyel rendelkező bírót, a buzăui Laurenţiu Grigoraşt és a temesvári Alin Faurt delegálta a meccsre, míg megfigyelőként a nagyváradi Radu Vaidát küldik szombatra.

Mint ismeretes, Dan Fleşeriu edző játékoskeretéből ma biztosan hiányozni fog az alsó állkapocs műtéten átesett Ane Marie Părău, míg a térdszalag–húzódással bajlódó Claudia Pop játéka kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!