ERDON Helyi sport hírek

2012.02.08. 09:21

Bírócsere a Szatmárnémeti VSK – Bukaresti CSM meccsre

A „meccsőlő” Barcan, Ciurea bírópáros helyett a „Bukarest–barát” Dordea, Zăuleţ párost delegálta a Román Kézilabda Szövetség a Szatmárnémeti VSK vasárnapi bajnokijára.

A „meccsőlő” Barcan, Ciurea bírópáros helyett a „Bukarest–barát” Dordea, Zăuleţ párost delegálta a Román Kézilabda Szövetség a Szatmárnémeti VSK vasárnapi bajnokijára.

 

A Román Kézilabda Szövetség (FRH) – eleget téve a Szatmárnémeti VSK kérésének – megváltoztatta a bírói felállást a vasárnap délutáni Bukaresti CSM elleni bajnoki mérkőzésre. Hétfőn még a craiovai Marius Barcan, Ştefan Ciurcea párost nevezte ki a FRH a találkozó vezetésére, kedden viszont változtattak: a nagyszebeni Doru Dordea és a vâlceai Andrei Zăuleţ kettős „kapta a meccset”. „Küldtünk egy átiratot a román szövetségnek, amelyben kértük, hogy ne küldjék Szatmárra a Barcan, Ciurea párost. Örülök annak, hogy ilyen operatívak voltak a föderáció illetékesei, bár az új bírók sem sokkal jobbak” – mondta lapunknak Kereskényi Gábor, aki lapunktól értesült a változásról. A VSK igazgatótanácsának az elnöke emlékeztetett arra, hogy két idénnyel korábban, a Steaua elleni hazai meccsen bíráskodott ez a kettős, az akkor még jó formában játszó fővárosaiknak pedig szükségük volt a sípmesterek (nem kis) segítségére, hogy a „katonák” egy góllal tudjanak nyerni.

A „piros–fehérek” vezetősége egyébként azért kérte a bírócserét, ugyanis a Barcan, Ciurea kettős már két alkalommal is elrontotta a VSK szatmárnémeti bajnokiját. Az elmúlt idényben a Székelyudvarhelyi KC (33–33), míg ebben a szezonban az újonc CSM Ploieştinek (22–22) volt szüksége az oltyánok hathatós segítségére.

Reméljük a Bukarestben székelő szövetség nem a CSM segítségére küldi a Dordea, Zăuleţ párost, és a meccs végeredménye a pályán fog eldőljön, ugyanis a VSK–nak „létfontosságú” a Bukaresti CSM elleni vasárnapi győzelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!