ERDON Helyi sport hírek

2012.01.18. 12:35

Whittington is Szatmáron van

Mindkét amerikai újonc, Shanika Freeman és Khadijah Whittington is a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának keretével tart holnap Németországba, a CEWL wasserburgi Final Four–jára.

Mindkét amerikai újonc, Shanika Freeman és Khadijah Whittington is a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának keretével tart holnap Németországba, a CEWL wasserburgi Final Four–jára.

 

Teljes a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapatának játékoskerete, mivel a hét elején megérkezett az együtteshez az utolsó igazolás is, az amerikai Khadijah Whittington. A 26 éves kosaras névjegykártyáját nézve talán nem túlzott a kijelentés, hogy a VSK egyik legtapasztaltabb játékosa lesz tekintve, hogy a női amerikai profi–bajnokságban (WNBA) is játszott az Indiana Fever csapat színeiben, Európában pedig Euróligában szerepelt a Montpellier együttessel. A 186 centiméter magas center legutóbb az izraeli Hapoel Rishon Lezion együttesét erősítette, a román élvonal idényének végéig pedig Dan Fleşeriu edző csapatában fog játszani.

 

Bemutatkoztak

Mint ismeretes, Whittington mellett honfitársnője, Shanika Freeman szerződött még a VSK–hoz, ő már bemutatkozott a „piros–fehér” mezben a Nagyváradi U VSK elleni bajnokin, és 23 pontos hatékonysági mutatóval a szatmáriak egyik legjobbja volt. „Nem volt vérre menő csata, ezért nem lehet, nem szabad messze menő következtetéseket levonni abból a meccsből” – figyelmeztetett Florin Mureşan, a VSK kosárlabda szakosztályának az elnöke, aki mégis bízik abban, hogy jól igazoltak a bajnoki hajrá előtt.

A két amerikai másik két tengeren túli kosaras helyét veszik át, a rövid téli szünidőben ugyanis távozott a csapattól Andrea Walker és Melissa Washington. Ugyanakkor az ukrán Larissza Jáburova már december elején elhagyta a VSK–t, hármuk szolgálataira már nem tartanak igényt a szatmári szakvezetők. A csapatot erősíti továbbá a kökényesdi Mészáros Anita is. Ő már nyártól a VSK játékosa, viszont súlyos sérülés miatt a kispadon maradt, az elmúlt szombaton mutatkozott be a „piros–fehér” mezben, és 11 pontos volt a hatékonysági mutatója. „Jó csapat alakul, szerintem bizakodva tekinthetünk a jövőbe. Reméljük, hogy nem leszünk kulisszajátékok áldozatai” – tette hozzá Mureşan.

A Szatmárnémeti VSK kerete holnap reggel utazik a németországi Wasserburgba, ahol szombaton és vasárnap a Női Közép–Európa Liga négyes döntőjét rendezik. A szatmári lányok az elődöntőben az Aradi ICIM és a CSM Târgovişte közös csapata ellen játszanak. Utóbbi kijelentés nem rossz indulatból született, csak a valóságot írtuk le, mivel a Maros–partiak sportszerűtlen módszerekhez folyamodtak, bizonyára azért, mert minden eddiginél jobban félnek a VSK–tól. Mint arról beszámoltunk, a Román Kupa–győztes dâmboviţai csapattól Cristina Ciocan és Chrissy Givens szerződött Aradra, hogy a hétvégi két mérkőzésen erősítsék az ICIM–et. Dan Moraru edző azt nyilatkozta: „A romániai kosárlabda sportág érdekében tettük.” A magát szakvezetőnek mondó aradi férfi viszont elfelejthette, hogy román elődöntőt rendeznek a CEWL–ben, így minden bizonnyal ott lesz a fináléba az egyik romániai résztvevő. Ez a kijelentés egyébként bármelyik szatmári lakosra nézve sértő lehet. Ciocan és Givens a jövő héten visszatérnek Târgoviştéra, a CSM ugyanis extraigazolással visszaveszi őket, az újraszerződtetéssel járó költségeket pedig (állítólag) az aradiak vállalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!