ERDON Helyi sport hírek

2012.01.04. 14:09

Nehéz tavaszra alapoznak a szatmáriak

Elkerülni az osztályzót és a kiesést. Ez a jelszó a Szatmárnémeti VSK kézilabdacsapatánál a tavaszi idényben, amelyre tegnaptól már készül a legénység. Jövőhéten edzőmeccset is játszanak.

Elkerülni az osztályzót és a kiesést. Ez a jelszó a Szatmárnémeti VSK kézilabdacsapatánál a tavaszi idényben, amelyre tegnaptól már készül a legénység. Jövőhéten edzőmeccset is játszanak.

 

Már szerdán megkezdte a felkészülést a Nemzeti Liga tavaszi idényére a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata. Davorin Prskalo és Alexandru Gălan kivételével valamennyi játékos megjelent az első edzésen, amely a szatmárnémeti Dinamo pályán futással kezdődött, majd egy fitnesz–teremben erőnléti tréninggel folytatódott, késő délután pedig az Ady Endre utcai sportteremben labdás gyakorlatokat végeztek. Palkó János sportigazgató és Nicolae Istrate edző elmondták, január 10–ig ez lesz a napi felkészülési program, jövő hét kedden ugyanis a Kolozsvári U otthonában játsszák az idei első felkészülési mérkőzést. Ezt követően, január 14–én és 15–én Felsőzsolcán az Avas Kupa nemzetközi tornán küzd majd a legénység, ahol a csoportküzdelmek során a magyar élvonalbeli bajnokság sereghajtója, a Mezőkövesd, illetve a szlovák élvonalban szereplő SKP Secovce lesz a szatmáriak ellenfele. A magyarországi tornán a másik ágon Kassáról a szlovák élvonalbeli MHK Kosice, a magyar másodosztályos Ózdi KC, illetve a román A–osztályos Nagyváradi VSK fog küzdeni. Végül január 22–én már bajnoki mérkőzést játszanak a „piros–fehérek”, Bákóban a Ştiinţa lesz az ellenfél.

Prskalo és Gălan egyébként a hét végéig csatlakoznak a kerethez, ők igazoltan hiányoznak.

A VSK vezetősége és a szakmai stáb is elismeri, rendkívül nehéz tavasz vár a szatmári csapatra. Jelenleg a 10. helyen állnak, és legalább ezt a pozíciót kell megőrizni, hogy elkerüljék az osztályzót. A 11. és 12. helyen záró együttesek ugyanis a másodosztályos csoportelsőkkel küzdenek majd két nemzeti ligás helyért, az élvonal utolsó két együttese pedig kiesik. Jelenleg a VSK–nak egy pont a hátránya a 8. helyen tanyázó Temesvári Poli mögött és két egységgel vezet a 12–ik CSM Ploieşti előtt. „Nagyon kemény küzdelmek lesznek, nem szabad hibázni” – mondta Istrate.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!