ERDON Helyi sport hírek

2012.01.22. 12:03

Megtizedelt csapattal kezd a Szatmárnémeti VSK

Vass Zoltán és Ghiţă Mateaş is kidőlt a sorból a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának idei első tétmérkőzése előtt. Davorin Prskalo eltiltása miatt nem játszhat Bákóban, Devid Munea elhagyja az együttest.

Vass Zoltán és Ghiţă Mateaş is kidőlt a sorból a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapatának idei első tétmérkőzése előtt. Davorin Prskalo eltiltása miatt nem játszhat Bákóban, Devid Munea elhagyja az együttest.

 

Vass Zoltán megfázás miatt maradt itthon, Ghiţă Mateaş tegnap esett át Nagyváradon egy vakbélműtéten, Davorin Prskalo egyfordulós eltiltását üli, Devid Munea pedig elhagyja a csapatot. Így kezdi szombat délután az évet a Nemzeti Ligás bajnokságban a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata. A kilátások nem jók, de öröm az ürömben, hogy a Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége nem egy „élet–halál”–meccset játszik, hiszen a vendéglátó Bákói Ştiinţától majdnem lehetetlen pontot rabolni (az eddigi hat bákói meccsen egy csapatnak sem sikerült a pontszerzés). „A tisztes helytállás a cél Bákóban. Sokkal fontosabb a jövő hétvégi bajnoki, amikor Szatmáron játszunk a temesváriakkal. Akkor már számíthatok Prskalora, remélem Vass is felépül. Akkor egy árnyalattal jobb lesz a helyzetünk” – mondta Palkó.

A VSK horvát légiósát egyébként a Bucovina Suceava elleni mérkőzés utolsó másodpercében egy sportszerűtlen megmozdulás miatt állították ki a bírók. A román szövetség fegyelmi bizottsága ezért egy etapra függesztette fel Prskalot, de jövő héten ismét pályára léphet. Vass legkevesebb négy nap pihenőre kényszerült egy megfázás miatt. Mint ismeretes, Munea azért hagyja el a csapatot, mert korábbról elmaradt fizetései miatt bepanaszolta a föderációnál a klubot. A VSK és a játékos közötti munkaviszony hétfőn szűnik meg, utána szabadon igazolható lesz nagyszebeni átlövő.

 

Harc a tizedik helyért

A VSK szakvezetője elismerte, nagyon nehéz lesz a bajnokság második része, ugyanis elméletileg öt csapat, a CSM Ploieşti, a Kolozsvári U, a Szatmárnémeti VSK, a Bucovina Suceava és a Temesvári Poli küzd, hogy elkerüljék az osztályzós helyet. A bajnokság végén ugyanis az utolsó két helyen záró csapatok kiesnek a Nemzeti Ligából, a 11. és 12. pozícióban végső együttesek pedig osztályzót játszanak az élvonalbeli helyekért a másodosztályos csoportok győzteseivel. A szatmáriak a 10. helyről várják az utolsó tizenöt bajnoki etapot. „Nagyon nagy harc lesz a tizedik helyért. Remélem mi meg tudjuk őrizni a jelenlegi pozíciónkat, de az sem baj, ha feljebb kapaszkodunk a táblázatban” – tette hozzá Palkó.

A Ştiinţa – VSK találkozó szombaton 18 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!