ERDON Helyi sport hírek

2012.01.18. 16:13

Harcra készen a szatmári kosaras lányok

A Női Közép–Európa Liga négyes döntőjére való elutazás előtt sajtótájékoztatót tartott a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapatának edzője, szakosztályvezetője és egyik játékosa.

A Női Közép–Európa Liga négyes döntőjére való elutazás előtt sajtótájékoztatót tartott a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapatának edzője, szakosztályvezetője és egyik játékosa.

 

Csütörtök reggel délben indul a németországi Wasserburgba a Szatmárnémeti Városi Sportklub kosárlabdacsapata, ahol szombaton és vasárnap rendezik meg a Női Közép–Európa Liga (CEWL) négyes döntőjét. A torna előtti érzéseiről beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Mészáros Anita, aki az elmúlt szombaton öltötte magára először a VSK mezét. A kökényesdi 23 éves kosaras elismerte, izgul egy kicsit, de bízik a szatmári sikerben. „Teljes mértékben helyre jöttem, elmúlt a sérülés. Jól érzem magam, már nagyon vártam, hogy ismét játszhassak” – mondta Mészáros, aki az elmúlt hét évet az Aradi ICIM–nél töltötte, szombaton pedig egykori csapata ellen játszik majd a CEWL elődöntőjében. Mint arról mi is beszámoltunk, a Maros–partiak a nemzeti érdekre hivatkozva két játékost vettek kölcsönbe a CSM Târgoviştétól, Cristina Ciocant és Chrissy Givenst. Ezzel kapcsolatban a válogatott kosaras elmondta: „Szerintem nem helyes, hogy ezt a két játékost csak a hétvégi meccsekért hozták Aradra. Nem biztos, hogy segíthetnek a csapatnak, és hosszú távon a csapategységnek is árthat a döntés.”

 

Kezeskedik Tocală?

Dan Fleşeriu edző sem hagyta szó nélkül az aradiak sportszerűtlen döntését. „Csodálkoztam, hogy az aradi szakvezetés ennyire meg tudja alázni a játékoskeretének a tagjait. Ugyanis Ciocan és Givens két olyan kosaras helyét veszik el, akik kiharcolták a továbbjutást, viszont erre a hétvégére a pálya szélére szorulnak. De én úgy gondolom, még akkor is egyenlőek a szatmári és aradi döntőbe jutási esélyek, ha játszani fog Ciocan és Givens. Én bízom a játékosaimban, hiszen nagy bennük a győzelmi vágy” – nyilatkozta Fleşeriu. Hozzátette, az edzéseken az agresszív védekezést gyakorolták, ugyanis tisztában vannak vele, hogy az ICIM elleni meccs „vérre menő csata” lesz. A szatmáriak játékát ugyanakkor a két amerikai újonc is segítheti. „Freeman és Whittington még nem tudtak teljesen alkalmazkodni, időeltolódási problémáik is vannak. De bízom a segítségükben” – folytatta a szakvezető, aki elmondta csak Mészáros Izabella, Nagy Anita és Diana Moldoveanu marad ki a szatmári keretből a hétvégi tornára.

Florin Mureşan, a VSK női kosárlabda szakosztályának elnöke ugyanakkor elmondta, a csapat már teljesítette az egyik célját azzal, hogy bejutott a CEWL Final Four–jába, a kupa megszerzése csak ráadás lenne.

A sajtótájékoztatón jelen volt Kereskényi Gábor alpolgármester is. A VSK igazgatótanácsának az elnöke újságíróknak elmondta, átiratot küldtek a román szövetség (FRB) elnökének, Carmen Tocalănak, amelyben tiltakozásuknak adtak hangot az „aradi ügyben”. Kereskényi szerint a FRB első embere azt válaszolta a VSK vezetőségének, hogy ők sem tartják etikusnak az ICIM vezetőinek a lépését, és állítja, kezeskedni fog azért, hogy Ciocan és Givens ne játszanak az ICIM – VSK elődöntőben.

Az Aradi ICIM – Szatmárnémeti VSK elődöntőt egyébként szombaton 16 órától (romániai idő) rendezik a bajor városban levő Badria-Halle sportcsarnokban, és a szlovák Pavel Fuska, illetve a cseh Hrusa fogja vezetni. Az ezt követő Kara Trutnov – TSV 1880 Wasserburg találkozón a szlovák Peter Zenis és az osztrák Prohacky fog bíráskodni. A kisdöntőt vasárnap 12 órától, a finálét pedig 15 órától rendezik.

A mérkőzéseket online lehet majd követni a http://www.basketball-wasserburg.de honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!