ERDON Helyi sport hírek

2011.12.01. 13:40

Újabb Dinamo–elleni győzelemre hajt a VSK

Az elmúlt két élvonalbeli idényben mindig VSK–siker született a Dinamo elleni meccseken, viszont idén kiegyenlítettebb mérkőzés várható, de remélhetőleg így is győznek a szatmáriak.

 

Devid Munea nélkül játszik péntek délután a Szatmárnémeti VSK a Dinamo Călăraşi elleni férfi kézilabda bajnoki mérkőzésen. A Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénységének alapembere a tegnapi elutazás előtti utolsó edzésen sérült meg. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a 31 éves, nagyszebeni születésű jobbátlövő vállrándulása mennyire súlyos, a szakmai stáb mégis úgy döntött, nem kockáztat, és itthon hagyták a játékost. „Az utóbbi meccseken meghatározó szerepet töltött be a csapatban Devid. Az biztos, hogy nagyon fog hiányozni, de inkább nem kockáztatunk. Remélem, hogy nélküle is sikerül majd egy szép játékkal verni a Dinamot. Szerintem az eddigi eredményeit csak a szerencsének köszönheti, ennél fogva a táblázatban elfoglalt ötödik helyük sem tükrözi a valóságot. A két csapat közel azonos értéket képvisel, ezért azt gondolom, hogy két esélyes a meccs. Az lenne az ideális, ha mi győznénk, és majd az idei utolsó bajnoki meccsünket is nyernénk, hogy egy nyugodt telünk legyen” – foglalta össze Palkó. A sportigazgató elismerte, nagyon nehéz meccs vár rájuk, hiszen a Dinamo lendületben van, míg a csapatában Laurenţiu Dinescu még nem épült fel teljesen, Davorin Prskalo pedig az elmúlt napokat odahaza, Horvátországba töltötte, hogy rendezze romániai vízumát. „Egy nappal az indulás előtt érkezett, meg, és csak egy edzést tudott végezni az elmúlt tíz nap alatt” – tette hozzá Palkó.

Mint arról beszámoltunk, a férfi Nemzeti Liga 10. fordulójának mérkőzését, a Dinamo Călăraşi – Szatmárnémeti VSK találkozót pénteken 18 órától rendezik, és a nemzetközi engedéllyel rendelkező Sorin Dinu, Constantin Din bukaresti bírópáros fogja vezetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!