ERDON Helyi sport hírek

2011.10.05. 15:41

Nagyüzem a haladó vívóknál

A 15 éven aluli párbajtőrvívók a Csipler Sándor Vívóteremben, a tőrvívók pedig Bukarestben fognak küzdeni csütörtöktől vasárnapig.

A 15 éven aluli párbajtőrvívók a Csipler Sándor Vívóteremben, a tőrvívók pedig Bukarestben fognak küzdeni csütörtöktől vasárnapig.

A fiúk egyéni küzdelmeivel csütörtökön kezdődnek a 15 éven aluli vívók országos bajnokságága. A párbajozók a szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben fognak megmérkőzni, míg a tőrözők Bukarestbe utaztak.

Mindkét fegyvernemben érmekben bíznak a Szatmárnémeti SK edzői, bár elismerik, ebben a korosztályban nagyon sűrű a mezőny, ezért sportolóik csak akkor állhatnak dobogóra, ha „odateszik” magukat minden asszóban.

Csiszár Ferenc érdemes edző, és Nagy Lehel tréner tanítványai közül Szép Márton, Kató Zoltán, Szilágyi Péter és Zay Attila már ma pástra lép Szatmárnémetiben. A Lengyel Éva, File Attila, Izsáki Arnold edzőhármas tanítványai közül pedig Sebastian Flucuş, Dan Cătălin, Bartók Alpár, Iulian Aldea és Bodó Benjamin a fővárosba utaztak, hogy megküzdjenek a bajnoki egyéni versenyben. Pénteken a csapatbajnokságot rendezik, szombaton és vasárnap pedig lányok foglalják el a szatmári és bukaresti pástokat. A hétvégére az SK két csapatra való párbajozót, Sandra Popot, Bianca Orost, Teodora Drăguşint, Nagy Tamarát, Nagy Csillát, Teodora Costét és Katona Rékát nevezte a szatmári viadalokra, míg Varga Anett, Löchli Evelin, Erdei Réka, Adriana Haidu és Alexandra Lazin Bukarestbe fognak utazni.

Ezzel egy időben, péntektől vasárnapig Devecsként megkezdődnek az Olimpici Grand Prix párbajtőrvívó küzdelmei is. Nagy Lehellel mintegy 30 szatmári sportoló utazik majd a Hajdú–Bihar megyei településre, ahol nyolc kategóriában fognak megmérkőzni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!