ERDON Helyi sport hírek

2011.07.26. 10:53

Taekwan-do verseny Szalárdon

Bihar megye - Négy klub negyvennégy versenyzőjének részvételével zajlott az elmúlt vasárnap taekwan-do verseny Szalárdon, a helyi községi napok alkalmából kiírt kupáért.

Bihar megye - Négy klub negyvennégy versenyzőjének részvételével zajlott az elmúlt vasárnap taekwan-do verseny Szalárdon, a helyi községi napok alkalmából kiírt kupáért.

 

 

A szalárdi sportpályán fogathajtó verseny zajlott vasárnap reggeltől délutánig, (ennek részleteiről külön beszámolunk), közben a pálya melletti sportcsarnokban a kűzdősport művelői találkoztak: a Polgármesteri Hivatal és a nagyváradi, de helyi sportolókat is „foglalkoztató” King Do klub a Szalárdi Községi Napok Kupáért rendezett taekwon-do versenyt. Tulkos Romeo, az esemény főszervezője elmondta: a nagyváradi Royal Kwon (edző Tripa Francisc – 4 dan), a West Team (Ruszkai Hajnalka – 3 dan), Tae Kyon (Sas Alexandru – 3 dan) és King Do (Tulkos Romeo – 3 dan) klubok 44 versenyzője három korcsoportban (gyerek, junior és felnőtt) és három kategóriában (formagyakorlat, kűzdelem, erőtörés) vetélkedett egymással. A közönség tapasztalhatta, hogy míg a kűzdőtéren nem volt barátság, addig azon kívül a csapatok, és azok tagjai nagyon sportszerűen segítették egymást az előkészületekben, a lebonyolításban.

 

Végeredmények

 

Az is érezhető volt, amit a hozzáértők mindig megjegyeznek: a kűzdősportok rendkívüli mértékben tanítják a fiatalokat fegyelemre, önuralomra, tiszteletre. A gyerekeknél végül a West Team szerezte meg az első helyet (4 arany, 2 ezüst), második a Royal Kwon (4 arany), harmadik a Kind Do (2 arany, 6 ezüst), negyedik a Tae Kyon (1 arany, 1 ezüst). Junioroknál: 1. Wets Team (5 – 2), 2. Tae Kyon (4 – 3 – 1), 3. Royal Kwon (2 – 2 – 1), 4. King Do (1 – 2 – 4). Felnőtteknél: 1. Tae Kyon (4 – 1 – 1), 2. King Do (3 – 7), 3. Royal Kwon (2 – 0 – 1). Az összesített éremtáblázaton: 1. King Do 25 éremmel (6 – 15 – 4), 2. Tae Kyon 16 éremmel (9 – 5 – 2), 3. West Team 13 éremmel (9 – 4 – 0), 4. Royal Kwon 12 éremmel (8 – 2 – 2).

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!