ERDON Helyi sport hírek

2011.06.26. 18:12

Meglepték a mezőnyt a Dinamo pólósai

<p>A nagyváradi vízilabdacsapatok fölényét hozta a múlt hét végén Marosvásárhelyen megrendezett gyerekvízilabda-bajnokság első zónaközi tornája: a dobogón csak megyeközpuntunkbeli alakulat végzett.</p>

 

A múlt héten Marosvásárhelyen rendezték meg az országos gyerekvízilabda-bajnokság (1998-ban és annál korábban született fiatalok alkotta csapatok vetélkedője) megyeközi szakaszának első tornáját, amelyen négy nagyváradi klub is részt vett: a VSK I. (edző: Ciprian Câmpianu) és II. (edző: Orbán Zoltán) mellett a Dinamo Prosper (edző: Mircea Frăţilă) és a Crişul (edző: Cosmin Goina) kapott bizonyítási lehetőséget, rajtuk kívül a rendező Törpi, a Kolozsvári Viitorul, a Brassói VSK és az Aradi AMEFA együttesei vetélkednek az országos döntőbe jutást eredményező első négy hely megszerzéséért. A legnagyobb, egyben legkellemesebb meglepetést a Dinamo alakulata okozta, amely mindössze egy vereséggel (19–2 a VSK I. csapatával szemben) és hat győzelemmel (egyaránt 6–5 a Crişul és a Kolozsvár, 9–6 az Arad, 9–1 a VSK II., 14–4 a Marosvásárhely és 4–2 a Brassó ellen) a tarsolyában a második helyen várja a július közepén Nagyváradon lebonyolítandó második, egyben utolsó zónaközi tornát.

.„Nagy család”

Mircea Frăţilă, a Dinamo trénere a következőket nyilatkozta lapunknak: „néhány klubbal ellentétben, mi nem tehetségeket »gyártunk«, hanem úszni, pólózni tanítjuk, illetve a játék és a sport szeretetétére próbáljuk nevelni a gyerekeket, akik, ha nem is annyira tehetségesek, de nagyon fogékonyak: szívvel-lélekkel készülnek, játszanak, s ennek eredményét a marosvásárhelyi eredményekből lehet leszűrni. A megyeközi tornán részt vett együttesek nagy többsége szabványos méretű medencékben tréningezhet, ami azonban nekünk csak ritkán adatik meg. S ez csak az egyik oka annak, hogy velünk nem igazán számoltak az ellenfelek, a másik meg az, hogy csupán egy éve létezik az együttes, amely román bajnoki mérkőzéseken eddig meg sem mérettetett. Az elmúlt hónapokban a magyarországi gyerekbejnokságban játszottunk mérkőzéseket, s az ott szerzett tapasztalatot sikerült kellő képpen kamatoztatnunk. A VSK első számú együttesével ugyan nem tudjuk felvenni a harcot, szerintem toronymagasan végeznek a bajnokság élén, de azt is biztosra veszem, hogy mi is ott leszünk az országos bajnokság nyolcas döntőjében!”

A marosvásárhelyi tornát a Nagyváradi VSK I. alakulata veretlenül nyerte meg, mögötte Nagyváradi Dinamo (6 győzelem/1 vereség), Nagyváradi Crişul (5/2), Brassó VSK (4/3), Kolozsvári Viitorul (3/4), Aradi AMEFA (2/5), Nagyváradi VSK II. (1/6), Marosvásárhelyi Törpi (0/7) volt a sorrend.

Záróra a selejtezőben

A hét végén az utosló fordulót rendezik meg a felnőtt férfivízilabda válogatottak számára szervezett Európa-bajnoki selejtezőkörben. A csoportjában már biztos élen végző román nemzeti együttes Izrael válogatottját fogadja. A találkozóra, a korábban meghirdetettel ellentétben nem Nagyváradon, hanem Izvorani-ban kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!