ERDON Helyi sport hírek

2011.06.24. 15:27

Karting bajnoki fordulót rendeznek Nagykárolyban

<p>Két hónappal ezelőtt a Kart Racing SE néven egy karting-egyesület alakult Nagykárolyban. A klub augusztusban szervezi meg az iskolai országos karting-bajnokság ötödik fordulóját.</p>

Nagykárolyban ugyan nincs nagy múltja az autós sportoknak, viszont a karting-oktatás már a 70-es évek óta folyamatosan működik a kisvárosban. Köszönhető ez elsősorban a Nagykárolyi Diákklubnak, melynek keretén belül a kartingosok mindig minőségi oktatásban részesültek. Közülük többen kiemelkedő eredményeket értek el országos versenyeken: Flesch József és Schefler Gabi országos bajnokságot is nyertek a 80–as évek elején.

Ezt a hagyományt szeretné ápolni a néhány hónapja alakult Nagykárolyi Kart Racing Sportegyesület, amely a diákklubbal karöltve fejlesztené a sportágat helyi szinten. Az egyesületet öt, a karting iránt elhivatott személy keltette életre: Schmidt Roland, Dobai Csaba, Negru Norbert, Hund Csaba és Frast Róbert, akik Mille János, a Nagykárolyi Diákklub karting szakköre vezetőjének segítségével komoly terveket szőnek a jövőre nézve.

Először is a nagykárolyi Simion Bărnuţiu Iskolaközpontnak a Petri-telepen található gyakorlópályáját szeretnék használatba venni, ugyanis jelenleg nincs egy megfelelő hely, ahol körözni tudnának a fiatal tehetségek. A másik fontos terv, további versenygépek beszerzése, mivel jelenleg csupán hét gokart áll a gyerekek és fiatalok rendelkezésére, akik versenyről versenyre bizonyítják rátermettségüket. Vannak, akik viszont azért maradnak le a megmérettetésekről, mert nincsen versenygépük. Ezt a problémát mihamarabb szeretnék orvosolni.

A két hónapja létező egyesület kezdő lépésként beiratkozott az iskolai országos karting-bajnokságba és az eddigi három fordulóból már kettőn részt is vett. A bajnokság nyitófutamára, Iaşiba az anyagi háttér hiánya miatt ugyan nem tudtak elutazni a versenyzők, viszont a margittai és a szilágysomlyói futamokon ott voltak a nagykárolyi pilóták is, akik figyelemre méltó eredményeket értek el. A versenysorozat következő fordulóját Resicabányán szervezik augusztus elején, majd a hónap végén (augusztus 26–27.) Nagykárolyra kerül sor a versenynaptárban. A fordulót az egyesület a diákklubbal karöltve fogja megszervezni és a tavalyi versenyhez hasonlóan idén is tíz kategóriában indulhatnak majd a kartingosok. Újdonságként, a látványosság növelése érdekében, egy vegyes kategóriát is bevezetnének a szervezők. A verseny helyszíne ismét a Someş és az 1 Decembire 1918 utcák kereszteződése lesz. A tavalyi verseny, amelyet több százan kísértek figyelemmel a helyszínen, bizonyítékként szolgált arra, hogy még mindig nagy az érdeklődés a sport iránt.

Az egyesület egyébként a Villa Karul Fesztivál keretén belül egy karting-bemutatót szervez vasárnap 16 órától a Kossuth-kert körül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!