ERDON Helyi sport hírek

2010.11.01. 16:30

Sikeres terepfutó-bajnokság

<p>Tizenhat év után ismét Félixfürdő volt a helyszíne az országos terepfutó-bajnokság döntőjének. A versengéseket megtekintette Gabriela Szabo és férje, a szövetségi edző Gyöngyössi Zsolt is.</p>

Nagyvárad, illetve Félixfürdő az ottani terepviszonyoknak köszönhetően évről-évre sikeresen megrendezhették volna eddig is az országos bajnokság döntő szakaszát, s hogy erre csupán másfél évtized múltán került sor, annak legfőbb oka több más helyszín rendezési óhaja volt. El kell ismernünk, hogy ilyen, minden szempontból kiválóan megfelelő pálya, mint Félixfürdő, nincs az országban – mondta a versenyt követően a Román Atlétikai Bizottság elnöke, Sorin Matei, a többszörös országos bajnok magasugró, aki az évek során szintén sok időt töltött felkészüléssel a félixfürdői edzőtáborban. Mint köztudott, a román atléta válogatottak tagjai éveken át ott „töltődtek” fel világversenyek, olimpiai küzdelmek előtt is.

Győztesek, vesztesek

A férfiak 6.500 méteres versenyszámában a bákói Nicolae Soare lett az aranyérmes, az ilfovi Claudiu Cimpoeru második, a kolozsvári Vasile Pop pedig a harmadik helyen végzett. A hölgyek (4.000 m) versenyében Ioana Doagă volt az első, második Anca Bunea (mindketten Roman) lett, míg a csapatversenyt Balázsfalva együttese nyerte Tărgovişte és Craiova előtt. Az ifjúságiak versenyében a váradi hölgy, Maria Andrei a sereghajtók csoportjában végzett, az utánpótláskorúak között pedig a váradi Farkas Lajos sérülései miatt el sem indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!