ERDON Helyi sport hírek

2010.10.06. 15:40

Felfüggesztették a Nagybányai Minaur fél játékoskeretét

<p>A Román Kézilabda Szövetség felfüggesztette a Nagybányai Minaurhoz idén ősszel igazolt kézilabdázók játékosengedélyét, mivel a klub vezetősége nem rendezte az egykori játékosaival szembeni fizetéselmaradásait.</p>

A Nagybányai Minaur férfi kézilabdacsapata tíz új játékosa nem léphet pályára a máramarosi együttes az színeiben mindaddig, míg a klub vezetősége nem rendezi korábbi játékosaival szemben a fizetési elmaradásait. Sas, Vasile, Bistrian, Bursuc, Rogoz, V. Popescu, Mazilu, Stere, Moldovan és Steriu játékosengedélyét október 5–től kezdődően függesztette fel a Román Kézilabda Szövetség (FRH). Erről döntött legutóbbi gyűlésén a FRH vezetőségi tanácsa. A most felfüggesztett kézilabdázókat szeptember 1–30. között szerződtette a Minaur.

A „kifizetetlen” játékosok között van a Szatmárnémeti VSK nyári szerzeménye, Várady Gyula is, akivel – Radu Bogdan Mare ügyvezető igazgató szerint – a héten aláírják azt az okmányt, amelyben leszögezik, meddig kötelezi magát a Minaur vezetősége, hogy rendezze adósságát a játékossal szemben. Így kilenc játékos maradt a máramarosi „narancsok” keretében: Viman, Asoltanei, Câmpan, Micu, Buciuman, Fotonea, A. Popescu, Juverdean és Ilii.

A FRH közleménye szerint hasonló helyzetbe kerülhetett volna a Szatmárnémeti VSK következő fordulóbeli ellenfele, a Steaua CSA is, de a fővárosi együttes vezetősége idejében rendezte egykori játékosaival szembeni adósságait. A Minaur ezen a hétvégén, a Nemzeti Liga 6. fordulójában, Nagyváradon lép pályára. A máramarosiak a Szatmárnémeti VSK–val az őszi szezonból a jövő évre halasztott etapban fognak játszani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!