ERDON Helyi sport hírek

2010.09.10. 13:13

Tőrvívó–ob: Csapatban is másodikok a szatmári legények

<p>Teofil Moisuc egyéni második helyezése után újabb ezüstérmet szerzett a Szatmárnémeti SK a 20 éven aluli tőrvívó férfiak országos bajnokságán.</p>

A szatmárnémeti Csipler Sándor Vívóteremben zajló viadalok második versenynapján a Lengyel Éva és File Attila edzőpáros első számú csapata a második helyen zárt, miután a döntőben 45–30 arányban kapott ki az első számú favorit, Bukaresti Steauával szemben. A SK I–es kvartett (Teofil Moisuc, Mureşan István, Alexandru Ardelean, Alexandru Târgovăţu) kedvező helyzetből várhatta a pénteki, hatcsapatos versenyt, ugyanis az egyéni viadalokban elért eredményeinek köszönhetően csak egy selejtező meccset kellett játsszon a fináléig: az elődöntőben 45–32 arányban verte a Chimia Rm. Vâlcea legénységét.

A második számú szatmári négyes (Bogdan Dascălu, File Szabolcs, Sebastian Flucuş, Cătălin Dan) a 6. helyen zárt, mivel a helyosztón 45–34–el maradtak alul a Temesvári Polival szemben.
A SK edzőpárosa elégedetten nyilatkozott a tanítványaik teljesítményéről, viszont sokkal jobban aggódtak amiatt, hogy kérdőjelesé vált a felnőttek szereplése az ob döntő fordulójában. „Most, az ifibajnokságon 32 fegyver tört el. Ez több az átlagnál. Sok pénzbe kerül ezek helyreállítása, vagy újak vásárlása, így nem lesz pénzünk elutazni a hónap végén Predealra, a férfi felnőtt–ob fináléjára” – panaszolta Lengyel. Pedig a csapatversenyben dobogós helyezésre esélyes az SK, de akár az egyéniben is összejöhet egy érmes pozíció.
A tőrvívók U20–as korosztályos bajnoksága egyébként a hétvégén a női küzdelmekkel folytatódik a szatmári vívóteremben. Szatmárnémeti, bukaresti, temesvári, vâlceai és ploieşti–i egyesületek (szám szerint kilenc klub) 33 sportolója küzd majd a bajnoki címért. Az Ardeleanu Zsuzsa, Simona Surducan és Dan Şuta edzőhármas tanítványai közül Bianca Cuteanu a bajnoki favoritok között szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!