ERDON Helyi sport hírek

2010.09.22. 12:06

Szilágyi „búcsúbajnoksága”

<p>Több év szünet után bajnok lehet a Szatmárnémeti SK férfi párbajtőrvívó–csapata, mégsem lehet felhőtlen a szatmáriak öröme, ugyanis Adrian Szilágyi a verseny után elhagyja az egyesületet.</p>

Feláldozza az éremszerzési lehetőséget Csiszár Ferenc, a Szatmárnémeti SK párbajtőredzője, és cserepadra küldi a női csapat legjobbját, Amalia Tătărant a felnőttek Szuperliga küzdelmeiben. Az ifibajnok ugyanis a korosztályos bajnokságon súlyos sérülést szenvedett (jobb combjában elszakadt egy izom), ezért a tréner nem szeretné erőltetni a játékát szombaton és vasárnap, a Predealon rendezésre kerülő csapatverseny 2., bajnokavató fordulójában. „Egy hónap múlva Oroszországba rendezik az ifjúsági Európa–bajnokságot, addig fel kell épüljön teljesen. Már most is edz, de nem akarom erőltetni. Sajnos ez az év elúszott” – mondta Csiszár, aki így Bianca Oros, Veres Gréta, Májer Csilla felállásban játszik majd a hétvégi küzdelmekben. Az SK csapata egyébként a tavaszi első forduló után a 3. helyről várja a további küzdelmeket, Tătăran nélkül pedig bravúr lenne megőrizni a pozíciót.
A fiúk ellenben több év szünet után ismét bajnokok lehetnek. Mint ismeretes, a Magyarországra kitelepedett, halmi születésű Fekete Attilával a csapatban az SK első számú négyese legyőzte a Szatmárnémetiben rendezett első fordulóban a rivális Nagyváradi VSK–t (korábban: Crişul), így az élről várhatja a hétvégi folytatást. Csiszár öröme viszont nem lehet felhőtlen, ugyanis a verseny befejezése után búcsúzik egy újabb tanítványa, Adrian Szilágyi. A nagyváradiak ugyanis elcsábították a válogatott párbajtőrvívót. A VSK vezetőinek nem volt nehéz dolguk, ugyanis fizetést ajánlottak Szilágyinak a sportolói munkája cserében, vagyis azt, amit a szatmári klub nem képes (vagy nem akar?) biztosítani egyik vívójának sem. Korábban Nyisztor Sándor, Árkosi Bertalan, majd a Tardi testvérek (Ottó, Zsolt és Zoltán) szerződött Nagyváradra, legutóbb pedig a megye legjobb sportolója, Deac Simona a Steauához került. Értesüléseink szerint a bukaresti együttes ajánlatott tett Adrian Popnak is. Az SK első számú férfi csapatát egyébként Fekete Attila, Adrian Pop, Adrian Szilágyi és Nagy Lehel alkotja. A második számú csapat viszont az élvonalban való bennmaradásért küzd, a Vlad Mitraşca, Adrian Pereş, Cristian Aniculesei alkotta trió ugyanis az utolsó, 8. helyről várja a hétvégét. Két csapat esik ki a Szuperligából.
A Szuperliga küzdelmeit megelőző napon, vagyis holnap, egyéni párbajtőrvívó bajnokot fognak avatni Predealon. Az első etap után a nőknél Oros Bianca és Amalia Tătăran, a férfiaknál pedig Adrian Pop, Adrian Szilágyi, Nagy Lehel és Vlad Mitraşca jutott be a legjobb 32 közé.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!