ERDON Helyi sport hírek

2010.09.06. 15:26

Botrányos meccs Érkáváson

<p>Szatmár megye – Feltehetően súlyos büntetés vár majd az Érkávási Olimpiára, amely botrányos körülmények között nyerte meg a hétvégi bajnoki mérkőzést. Kedden dönt az ügyben a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület fegyelmi bizottsága.</p>

Játékosokat kergettek és ütöttek meg a hétvégén Érkáváson a labdarúgó IV. Liga hétvégi bajnoki mérkőzésén. A helyi Olimpia és az Óvári Someşul felnőtt csapatainak találkozóján, a 35. percben (2–0–ás hazai vezetésnél) a vendégektől Nagy Imre került földre, miután Şunea könyökkel állon ütötte őt. Mivel a játék vezetője, Gheorghe Petreuş nem látta az esetet (a labdát nem ennél az esetnél játszották), továbbengedte a játékot. Miután a labda elhagyta a térfelet, azután érdeklődött a sípmester az eset iránt, ekkor viszont a játékosok már egymás nyakához kaptak a pályán. Az ellenfelek egymást kergették a pályán, viszont a játéktéren megjelent a házigazda együttes képviselője, Florin Mulcuţan is, aki megpofozta az óváriak védőjét, Nichitát. Petreuş le tudta csillapítani a kedélyeket és folytatódott a meccs, amelyet végül 2–1 arányban nyert meg az Olimpia.
Úgy tudjuk, a történteket feljegyezte a meccslapra a találkozó megfigyelője és játékvezetője is. Pataki Zoltán, a Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottságának az elnöke lapunknak elmondta, tudnak az esetről, viszont ítéletet csak kedd este, a gyűlés után tud mondani. „Több szempontból kell ellenőrizni az ügyet. Figyelmesen el kell olvasni a jelentéseket, meg kell hallgatni az érintetteket. Mindezek függvényébe kell mérlegelni, és megszabni, hogy büntetünk–e, és milyen mértékben” – magyarázta Pataki. A fegyelmi bizottság akár fel is függesztheti az érkávási pályát, és a pályán elért eredményt is törölhetik, amennyiben az óváriak nem vétkesek az ügyben. Amennyiben az Érkávási Olimpia zöldasztalnál veszíti el a meccset, akkor visszacsúszik a B csoport táblázatának 13. helyére, az óváriak pedig, a megszerzett pontokkal felkapaszkodnak a tabella második helyére.
A IV. Liga elmúlt hétvégi fordulója után egyébként őrzik veretlenségüket az Aranyosmeggyesi Dacia és az Avasfelsőfalui Energia. Mindkét csapat eddig hibátlanul teljesít, de az avasiak két korábbi mérkőzését halasztani kellett. Szerdán újabb hétközi etapot rendeznek, ekkor játssza majd első bajnokiját az „új” Szatmárnémeti Olimpia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!