ERDON Helyi sport hírek

2010.07.19. 17:02

Vívó–Eb: Adrian Pop a 11. helyen zárt

<p>A legjobb 16 között zárt a lipcsei felnőtt Európa–bajnokság egyéni viadaliban a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Adrian Pop.</p>

A csoportkört öt győzelemmel és egy vereséggel zárta Csiszár Ferenc edző tanítványa, így kiemeltként a 64–es főtáblán folytatta a küzdelmeket. A belga Evert Bleus nehéz ellenfélnek bizonyult, ugyanis csak a hosszabbításban, 5–4–re tudott győzni a szatmári. A következő körben az izraeli Levit Doronnal is meg kellett dolgozni a sikerért. Az utolsó harmadban, két perccel a vége előtt még 5–7–re vezetett az izraeli, de remek hajrával fordítani tudott Adrian Pop, aki végül 8–7 arányban győzött. A nyolcaddöntőben viszont a francia Jean–Michel Lucenay jobbnak bizonyult, és 15–11 arányban verte Adrian Popot.
Adrian Pop klubtársa, Adrian Szilágyi a 89. helyen zárt, a Nagyváradi VSK szatmári vívója, Árkosi Bertalan, illetve a Konstancai Farul vívója a legjobb 32–be jutásért vívót asszót vesztette el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!