ERDON Helyi sport hírek

2010.06.16. 09:35

Lefocizták a pályáról a Victoriát

<p>4-0 arányban kapott ki Zilahon a Nagykárolyi Victoria labdarúgócsapata a Láposhidegkúti Spicul ellen játszott III. ligás osztályzón. A máramarosiak leiskolázták Tabi Zsolt edző legénységét.</p>

Kiütéses vereséget szenvedett a Nagykárolyi Victoria labdarúgócsapata a máramarosi Láposhidegkúti Spicullal szemben, a Zilahon rendezett III. ligás osztályzón. Tabi Zsolt edző legénységét leiskolázta a Nagybányai Máramaros FC egykori játékosaival felálló együttes. A 38 éves Piroska Attilának ugyan hiányzott a tíz évvel ezelőtti sebessége, viszont nem felejtett el a labdával bánni. „Elég, ha a labda fút, mi játszottunk” - jegyezte meg mosolyogva a 4-0 arányban megnyert meccs után a Budapest Honvédnál is játszó játékos. „Fiatal csapata van a Victoriának, viszont még sokat kell tanulniuk” - tette hozzá Piroska.
Tabi Zsolt is elismerte ellenfele fölényét. „Mit lehet mondani egy ilyen meccs után? Gratulálok az ellenfélnek, amely minden poszton jobb volt nálunk” - jegyezte meg a Victoria szakvezetője.
 A meccsről nem sokat lehet mondani. A Victoria az ellenfél kapuja előtt tehetetlen volt, míg a láposhidegkútiak valamennyi támadása veszélyes volt Cionca kapujára. Előbb Viorel Mureşan lövése után kellett mentenie a léc alól, viszont a megítélt szögletnél már tehetlen volt a hálóőr, Pataky pedig kihasználva a védők tétlenkedését vágta a labdát a kapuba. A második félidőben Pataky kettőre növelte csapata előnyét, tíz perccel később pedig Piroska gólja után már hárommal vezetett a máramarosi együttes. Alig tértek magukhoz a sokkból a károlyiak, Pataky ziccerből a harmadik gólját is megszerezte.
Mindent összevetve, a Spicul megérdemelten nyerte a meccset, a Victoria pedig a két évvel ezelőtti, Zilahon elvesztett osztályzó után ismét a szilágysági városban bukta el a III. Ligába való feljutást.

Eredmény
Nagykárolyi Victoria – Láposhidegkúti Spicul 4-0 (1-0). Gólszerzők: Pataky (26. perc, 62., 77.), Piroska (75.). Sárga lapok: Dascăl, illetve Claudiu Mureşan, Viorel Mureşan.
Victoria: Cionca – Balogh, Alexuţan, Tabi (Moca 83. perc), Gnándt, Sârca (Kopriva 89.), Dascăl, Petczer, Roşu (Kovács L. 69.), Ozsváth, Hágen.
Spicul: Nicea – Pavel Mureşan (Jeler 70.), Cristian Mureşan, Chişiu, Claudiu Mureşan, Szaniszló (Domolţan 80.), Viorel Mureşan, Cristian Pop, Rus (Petruş 87.), Pataky, Piroska (Mesabâş 85.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!