ERDON Helyi sport hírek

2010.04.21. 16:09

Tékvandó Európa-bajnokságra készülődnek

<p>A Bors községben nemrégen felépült korszerű Sportcsarnokban idén közösen rendezte a Bihar megyei Tékvandó Egyesület és a Bihar megyei Sportigazgatóság a Bihar Kupa versengéseket tékvandóban.</p>

Április 17-én, szombaton egész napos tékvandó versengés helyszíne volt a borsi Sportcsarnok, közben az ünnepélyes megnyitót a délutáni szünetben tartották a szervezők. Gyerek, ifjúsági, utánpótlás- és felnőttkorú sportolók léptek tatamira az e hónap végén lebonyolítandó Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében.  A megmérettetésen négy nagyváradi és két nagybányai sportklub versenyzői vettek részt, s a hat klub tagjai összesen az alábbi érmeket szerezték: Nagyváradi West Team 33; Nagyváradi King Do 26; Nagyváradi Taekyon 26; Nagyváradi Royal Kwon 14; Nagybányai Marţial Arts Dojo 4; Nagybányai Gi Do Sportklub 1 érem.

Felnőttek a legjobbak

Legeredményesebben a hat klub felnőtt versenyzői szerepeltek, tarsolyukba negyvenhárom érem került. Az ifjúságiak harmincöt megszerzett érmükkel a második helyen végeztek, de a gyerek versenyzők sem vallottak szégyent, hiszen huszonhat érmet szerezve lettek harmadikok.

Idén április 30. és május 2. között Svédország lesz a házigazdája a 2010. évi tékvandó Európa-bajnokságnak. A kontinensviadalon három váradi sportoló indulhat a román válogatott színeiben: Sabin Tatu a férfiak, Ana Guler a hölgyek versenyében (mindketten a West Team Sportklub versenyzői, edő: Rusz Tunyogi Hajnalka) és Andrei Moţi (Nagyváradi King Do Sportklub, edző: Tulkos Rómeó).

Szántó Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!