ERDON Helyi sport hírek

2010.04.06. 07:41

Mehet az ifiolimpiára Amalia Tătăran

<p>A kadet-vb-n elért teljesítményének köszönhetően olimpiai kvótát szerzett az ifjúsági nyári játékokra a Szatmárnémeti SK párbajozója, Amalia Tătăran. A tornát Szingapúrban fogják rendezni.</p>

Ott lesz az augusztus 2–án kezdődő szingapúri ifjúsági nyári olimpiai játékokon a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívója, Amalia Tătăran is. Csiszár Ferenc edző tanítványa, kiváló teljesítményt nyújtva, bronzérmet szerzett Bakuban a kadet vívók női egyéni világbajnokságán, ezzel együtt pedig szereplési jogot nyert az első ifiolimpiára.
Tătăran egyébként az elődöntőben 15-11-re kapott ki a végső győztes olasz Alberta Santucciótól. Ezt megelőzően a csoportküzdelmek során, a szatmári vívó négy győzelmet és két vereséget jegyzett, a 64–es főtáblán pedig simán, hét tussal verte az egyesült államokbeli Barna Isabellát. A második fordulóban sem okozott gondot az ellenfél legyőzése, ugyanis Tătăran 15–9 arányban verte az észt Anu Harkot. A nyolcaddöntőben, az előző két meccshez képest, sokkal könnyebben boldogult Csiszár Ferenc tanítványa, 15–5–re nyert a svájci Pauline Brunnerrel szemben. A negyeddöntőben a brit Amy Radford sem tudta megállítani a 15 éves szatmári lányt, aki 15–9 arányban győzött.
Azerbajdzsán fővárosában vasárnap a juniorok vb–jével folytatódtak a küzdelmek, a 15 éves Tătăran pedig a „nagyobbak” között is hozta remek formáját. A csoportküzdelmekben elért három győzelem és három vereség után kiütéssel, 15–1–re (!) verte a 64–es főtábla mérkőzésén norvég ellenfelét, Elisabeth Johnsen Lindet. A következő körben a korosztályos világranglistán 7., a tavalyi kadet-világbajnok Budai Dorina (Magyarország) sem boldogult a szatmári lánnyal, Tătăran ugyanis hét tussal, 15–8–ra győzött. A nyolcaddöntőben viszont az orosz Violetta Kolobova már „nagy falatnak” bizonyult, így Tătăran 15–6 arányban kikapott, ami annyit jelent, hogy a 20 éven aluliak világbajnokságán a 17. helyen zárt.
„Amíg nem nyerünk meg valamit, addig nem lehet elégedett egy edző. De nyilvánvalóan örülök Amalia teljesítményének, ugyanis mehet augusztusba Szingapúrba a ifjúsági olimpiára. Sajnos a junioroknál kissé »korán« került össze Kolobovával, aki teljesen megérdemelten győzött. Ebben az esetben nincs mit mentegetőzni, ennyivel volt jobb az orosz lány” – magyarázta Csiszár, aki ma érkezik Bukarestbe tanítványával, és várhatóan csütörtökön érkeznek haza, Szatmárnémetibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!