ERDON Helyi sport hírek

2010.02.23. 14:57

Már az ifjúsági olimpiára készül

<p>A váradi ifjúsági korú atléták egy része világbajnoki-, míg a magas- és hármasugró Ligia Grozav olimpiai válogatóversenyre készül.</p>

Elfogadhatóan szerepeltek a Nagyváradi Bihorul Sportközépiskola II. korosztályú ifjúsági ugró atlétái (edző: Virgil Preda) a Bukarestben rendezett fedettpályás országos bajnokságon. Ligia Grozav magasugrásban (1,75 m) és hármasugrásban (11,91 m) a második, ezüstérmes helyen végzett. Laura Bojan magsugrásban (1,55 m) negyedik, távolugrásban (5,09) nyolcadik lett, míg a fiúk között Alexandru Perţe hatodik volt a hármasugrók között. Különben e hét végén kerítenek sort a nagyifjúsági atléták országos vetélkedőjére, szintén a fővárosi Lia Manoliu stadionban.

Virgil Preda edző elmondta, hogy a felnőtt korosztályú ugró tanítványai a majdan Európa csapatát képviselő, az idei világbajnokságon induló gárda kialakításán dolgoznak, míg Ligia Grozav a május elején Moszkvában rendezendő válogatóversnyre készül, s az ott legjobb helyeken végzők képviselhetik majd országaikat az ősszel Szingapurban rendezendő ifjúsági olimpián.

Nem pihennek a diákok

Az atlétákon kívül eredményes hetet zártak a kosár- és a röplabdázók is – tájékoztatott Dan Matei igazgató. Az ISK U14 fiúcsapata (edző: Vlad Simina) Déván 55–27-re nyert a Gigants ellen, míg a nagyifjúsági röplabdázó hölgyek hazai pályán a Karánsebesi ISK-t győzték le 3–0-ra, és jutottak be az országos elődöntőbe. A nagyifjúsági, U18 kosarasok (edző: Alin Cureş) szombaton és vasárnap az ISK sportcsarnokában lebonyolítandó, soron következő csoportos bajnoki tornán vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!