ERDON Helyi sport hírek

2008.12.04. 14:19

Magyar bajnoki–futam Szatmáron?

<p>Faluvégi Péter, a Magyar Automobil Egyesület elnöke, Liszi László, a magyar tereprali bizottság elnöke, illetve Székely–Nagy Katalin, a magyarországi környezetvédelmi ügynökség igazgatója Radu Bud Szatmár megyei prefektus meghívására Szatmárnémetiben találkozott Ion Olaruval, a Román Automobil és Karting Szövetség elnökével, Ioan Poppal, a Máramaros megyei nemzetközi autós versenyek szervezőjévek, illetve a szatmárnémeti Ovidiu Domidével, a 2007–es tereprali–bajnokság győztesével.</p>

A felek egyeztettek a jövő évi versenynaptárban szereplő közös versenyekről, illetve abban is megegyeztek, hogy lobbizni fogna annak érdekében, hogy 2010–ben ismért érintse Erdélyt a Dakar–széria első versenye, a Közép–Európa–rali (jövőre Magyarországon és Szerbiában rendezik a versenyt). Ugyanakkor arról is szó esett, hogy a magyar tereprali–bajnokság keretében sorra kerülő gyulai forduló egyik futamát Szatmárnémetivel közösen rendezzék. A magyarországi vendégek megígérték, fontolóra veszik Radu Bud ötletét, és valószínűnek tartják, hogy kivitelezhető lenne a terv.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!