ERDON Helyi sport hírek

2008.10.15. 10:51

Oláh Róbert bronzérmes lett

<p>Várakozáson felül teljesítettek a Nagykárolyi Karate Do B.F.K.S. sportolói Franciaországban: két negyedik és egy harmadik helyet csíptek el.</p>

Nagyszerű eredménnyel tértek haza a Nagykárolyi Karate Do B.F.K.S. SE sportolói a franciaországi Voujeaucourtban megrendezett SKDUN (Shotokan Karate Do United Nation) Világbajnokságról. A Fazekas György, Bács Csaba, dr.Kerezsi Csaba edzőtrió által felkészített fiatalok reményeken felül teljesítettek a nyugati viadalon, ahol 60 ország több, mint 1300 versenyzője vett részt. Említésre méltó tény, hogy a román válogatott  – melynek képviseletében léptek pályára a nagykárolyi karatékák, az első helyen végzett a vb összetett tabelláján. A rangos küzdelmek kata számában, a 12–13 éves fiúk kategóriájában Bács Máté negyedik helyen végzett, míg Fazekas Orsi ugyanezt az eredményt érte el a 16–17 éves lányok versenyében. A legnagyobb eredmény viszont Oláh Róbert nevéhez fűződik, aki bronzérmet szerzett a 14–15 éves fiúk kategóriájában.

„Maximálisan meg vagyok elégedve. Nem számítottam ilyen jó eredményekre, mivel már a VB előtt tudtam, hogy nagyon erős lesz a mezőny. A nyolcaddöntőbe kerülés volt az elsődleges cél, de a karatékáink kitettek magukért, és várakozáson felül teljesítettek” – nyilatkozta Fazekas György, a klub elnöke, aki ezúton is köszönetet mond a segítő jobbjukat nyújtóknak, valamint a felkészülést segítőknek, a Nagykárolyi Karate Do B.F.K.S. SE edzőinek, dr. Kerezsi Csabának, Bács Csabának és a Nagykárolyi Karate Olimpic SE edzőinek: Dorel Paşcanak és Gheorghe Dărăbannak. A Karate Do B.F.K.S. S.E. edzési órarendje: Nagykárolyban- hétfőn, szerdán és pénteken 18 órától a Nagykárolyi 3–as Számú Általános Iskola tornatermében. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!