ERDON Helyi sport hírek

2008.09.30. 07:26

Műjégpálya: egyedi sportlétesitmény

<p>Marosvásárhely – A „Ligetben” készül kelet Európa egyik legmodernebb műjégpályája mivel olyan klímaberendezéssel lesz felszerelve ami a pályán -5 és a lelátókon + 18-20 fokos hőmérsékletet biztosit.</p>

A Romániában egyedi sportlétesítmény, 1800 négyzetméteres felülete és felszereltsége lehetővé teszi, hogy a korcsolyás sportágakon kívül még 11-12 sportágban szervezhessenek nagyméretű nemzetközi versenyeket.

A földszinten harminckét helységet fognak kialakítani, amihez 6-8 külön zuhanyzóval ellátott öltöző, fitness terem, szauna, orvosi rendelő, különböző irodai részek és műhelyek valamint három dömpingvizsgáló helység fog tartozni. Az építő legkésőbb december 10-re befejezi a már korábban létező műjégpálya befedését, a tél folyamán pedig a belső munkálatokat folytatja. A jövő év március vége április elejére, átadásra készen álló műjégpálya lelátóin, a székek méretétől függően 2000-2500 nézőnek biztosítanak ülőhelyet. A tavaly novemberben elkezdődött munkálatok első fázisában felújították a már létező pályát és nekifogtak az 560 tonnás acélszerkezet felállításához szükséges alapozásnak. Hogy jó ütemben haladnak az is bizonyítja, hogy jelenleg a tervezetnél 10 nappal előbbre vannak a munkálatokkal. „A befektetés értéke 2007-es árakkal volt kiszámítva, 2008-ban 10-15%-al drágultak az építőanyagok ami megemelheti a költségvetést” – nyilatkozta Coros Vasile a Muresul Sportklub igazgatója.

 

________________________________________________________________

 

RMDSZ mini-foci

Marosvásárhely - A XI RMDSZ körzet nyerte az első alkalommal megrendezett egynapos mini-foci bajnokságot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!