ERDON Helyi sport hírek

2008.04.06. 19:20

Nem erőltették magukat

<p><text>Szatmárnémeti – Bár nehezen indult be a gépezet a félidők elején, a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabda–csapata mégis könnyed sikert aratott hazai pályán a Nagybányai Minaur II–vel szemben.</text></p>

Vakációs hangulatban zajlott a Szatmárnémeti VSK – Nagybányai Minaur II férfi kézilabda–mérkőzés, amelyet tegnap rendeztek Sportlíceum Ady Endre utcai sporttermében.

A taálkozót a vendégegyüttes kezdte jobban, Ferenţ góljára hárommal válaszoltak a máramarosiak. Csak a 12. percben tudták átvenni az vezetést a szatmáriak, ezután pedig már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Bár „meglógott” hat góllal is az eredményjelzőn a VSK, a szüntere mégis három gólra csökkent a szatmáriak előnye.

A második félidőt az elsőhőz hasonlóan rosszúl kezdte Palkó János, Nicolae Istrate edzőpáros legénysége. Mateş gólja után a nagybányaiak háromszor is betaláltak Cioroiu kapujába, ezuttal viszont a vezetést már nem tudta megszerezni a vendégegyüttes.

„Érthetetlen ez a vakációs tempó, amit a két csapat nyújtott a mai mérkőzésen. Igaz, már nem volt tétje a meccsnek” – nyilatkozta röviden a találkozó után Palkó.

A mérkőzés egyik legjobbja egyébként Feren volt, aki 12 dobásból 10–szer talált be a nagybányaiak kapujába, ez 83 százalékos teljesítményt jelent. Túloldalt, a Minaur II egyik legjobb játékosa volt Boescu. A nagybányai játékos valószínűleg nyáron a VSK csapatához szerződik. A szatmári együttes vezetősége már télen szerette volna Boescut, azonban a nagybányaiak nem engedték. Nyáron lejár a Minaur II–vel között szerződése a kézilabdázónak, így akár ingyen is a jöhet szatmárra a jobbátlövő.

Férfi kézilabda A–osztály, D csoport, második visszavágókör, 2. forduló
Szatmárnémeti VSK – Nagybányai Minaur II 43–35
Kolozsvári U Transilvania – Tordai Potaisa 48–18
Nagybányai Extrem – Besztercei HCM 24–32
A Kolozsvári HC Napoca – Szászsebesi CSM mérkőzés eredményéről nem érkezett hír.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!