ERDON Helyi sport hírek

2008.03.06. 19:19

Ideális körülmények között készülhettek Pályiban

<p>A Nagyváradi Bioland a labdarúgó Megyei II. Északi csoportjában szerepel. Az őszi fordulókban elért eredményei alapján a hetedik helyen áll, 10 ponttal lemaradva az első helyezettől.</p>

Nemcsak a zöld gyep illata, hanem a kíváncsiság is arra késztetett, hogy meglátogassam a Hegyközpályiban „kinőtt” futballpályát és az ott készülő – Megyei II-ben érdekelt – futballcsapat edzését. Az időzítéssel sem volt gond, a fiúk talpig szerelésben éppen akkor futottak ki a tréningre Muzsnay Zsolt edző kíséretében. Vajon milyen edzést vezethet az egykori labdarúgó-kiválóság? – merült fel bennem a kérdés. Volt mit látnom és a számat tátnom az elkövetkezendő fél órában. Mondhatni a játékosok nem unatkoztak. Egy kiadós bemelegítéssel kezdtek, majd a futballisták több csoportra „osztódva” megkezdték a mintegy kétórás sziklakemény edzést.

Villanyfénynél készültek

Később visszatértünk a tett színhelyére, ahol főszereplőink továbbra is „gyúrtak”, pedig már esteledett. „Semmi gond, van villanyfény, csak a fiúk bírják” – viccelt Muzsnay, majd a modern öltözőben folytattuk az edzés elején elkezdett beszélgetést. A tréner elmondta, hogy kitűnő körülmények között készülhetett a 25 főt számláló keret az e hét végi tavaszi rajtra. A csapat játékosainak átlagéletkora 15 és 22 év között van, de van három „öreg rókájuk is”: Borza Pál, Gheorghe Rus és Nagy Tibor. Muzsnay Zsolt elmondta, hogy a csapat tavaly a bajnoki rajt előtt néhány héttel állt össze, ezért a jelenlegi 7. hellyel elégedett, viszont a végcél a negyedosztályba jutás!

 

Dérer Ferenc

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!