ERDON Helyi hírek

2008.12.19. 14:34

Virtuális börze álláskeresőknek, munkaadóknak

<p>Nagyvárad - Állást keresők és munkahelyet ajánlók érdeklődésére tarthat számot az a vituális állásbörze, melynek hivatalos bemutatója pénteken délben volt a Nagyváradi Egyetem dísztermében, s mely már elérhető. <A href="http://video.erdon.ro/video/35353/virtualis-allasborze" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

A hivatalosan péntek délben megnyitott virtuális álláskereső/ajánló remélhetőleg pontosabban fog működni, mint a szervezők órája, ugyanis az ünnepség jó félórás késéssel kezdődött. Az Aula Magnába egyetemistákhoz illő lazasággal szállingóztak be a fiatalok, ők tették ki a hallgatóság derékhadát, és vélhetőleg az egyetem Közgazdaságtan–tudományi Tanszékét képviselték, ez volt ugyanis a honlap kidolgozója. Az internetes állsábörze a munkahelyet keresőket, illetve azokat a cégeket kívánja megszólítani, melyek munkaerőt alkalmaznának.

www.ework-today.ro

A megjelenteket dr. Anca Dodescu, a tanszék dékánja köszöntötte, pár szóban ismertetve a Phare program támogatásával megvalósult projekt történetét, utánna szót kaptak a Munkaerő–foglalkoztatási és Átképzési Ügynökség, illetve a Vállalkozók Szövetségének képviselői is, akik együttműködtek a munkában, és érdekeltek annak sikeres működésében is. Ami pedig a gyakorlati tudnivalókat illeti: a www.ework-today.ro oldalon a munkát kereső a belépés után előbb a „job-on line”, majd „candidat” alpontra kattintson, ki kell töltsön életrajzi adatokat kérő űrlapot, és újabb kattintás az „Inscrie” pontra.

Üzenet ajánlatokkal

A beiratkozást követően a jelentkező saját e-mail címére (melyet megadott) üzenetet kap az igényeinek, végzettségének megfelelő szabad munkahelyekről, a munkaadó által támasztott követelményekről, az állásinterjú időpontjáról, helyszínéről, stb. Az állást kínálók a bejelentkezés során a „job-on line” után a „companie” pontra kattintsanak, és töltsék ki a megjelenő formanyomtatványt (cégadatok, felkínált munkahelyek, követelmények, stb.), majd következik a beiratkozás (Inscrie). A rendszer az adatok „tudatában” hozza össze az állást keresőt a munkát ajánlóval. A feliratkozások ingyenesek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!