ERDON Helyi hírek

2007.05.13. 11:17

Tavaszi bál az Ady Endre líceumban

<p>Nagyvárad – Pénteken este a nagyváradi Ady Endre liceum dísztermében a III. Tavaszi Bál megrendezésre&#160;került&#160;sor, a Bihar Megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (Maket) szervezésében.&#160;<DIA alt="Bal 2007.05.13" height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Bal_2007_05_13/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="10" alt="Bal 2007.05.13" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/kamera.gif" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Az Ady Endre liceum dísztermében és az elõtte lévő osztályban felállított, égő gyertyákkal hangulatosabbá varázsolt asztalok, az ablakokat díszítő lufik valamint a lépten-nyomon feltűnő estélyi ruhába, öltönybe öltözött fiatalok sejtetni engedték, hogy pénteken este az Ady Endre liceumban nem nap mint nap megszokott esemény készül. Bizonyára a különleges és kellemes hangulatra gondolva nem is tanácskozott sokat a Bihar Megyei Magyar Középiskolás Egyesületek Tanácsa (MAKET), amikor eldöntötte, hogy megszervezi az immár III. Tavaszi Bált magyar középiskolásoknak, egyetemistáknak.

Egy más világ

A bál rövid, de tartalmas műsorral kezdődött. Az Eminsecu Főgimnázium Tánccsoportja mutatott be részletet a Koldus és királylány musicalből, majd egy csa-csa-csát is lejtettek. A Feeling dance táncospárja szintén két tánccal mutatta meg, hogy hogyan is kell szépen, bálosan táncolni. Õk egyébként annak a zsűrinek is tagjai voltak Buna Boglárka, az iskola ének- és tánctanárával egyetemben, amely megválasztotta a bálkirálynőt. A biharszentjánosi Szentjánosbogár tánccsoport ifjú, még gyermek tagjai néptáncokkal szórakoztatták a közönséget, Vetési Nándor két szavalattal készült, de a legnagyobb sikert a Farkas Csenge, Páskuly Tamás gitár-énekduó aratta: hiába, a Knocking on Heaven s Door mindíg eléri hatását. A műsor után vette kezdetét maga a bál; vagyis a fiatalok bírtokba vették a parkettet és rótták a tangó, valcer, csa-csa-csa stb, köröket. Az éjszaka két óráig tartó bálon mindenki jól érezhette, aki szereti a ma már inkább csak régebbi időket idéző mulatságok hangulatát.

 

 

Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!