ERDON Helyi hírek

2017.12.20. 09:45

Mosolygott a karácsony a váradi filharmóniában

Ünnepi műsorra és ajándékosztásra került sor kedd délután a váradi filharmóniában, gyermekotthonok és árvaházak lakóit ajándékozták meg. A program során különböző árvaházak, gyermekotthonok lakóit ajándékozták meg.

Ünnepi műsorra és ajándékosztásra került sor kedd délután a váradi filharmóniában, gyermekotthonok és árvaházak lakóit ajándékozták meg. A program során különböző árvaházak, gyermekotthonok lakóit ajándékozták meg.

A Mosolygó Karácsonyt! program idén a Rákóczi Szövetség, a Bihar Megyei Tanfelügyelőség és a Művészeti Líceum közreműködésével valósult meg, a kezdeményezője az RMDSZ Nőszervezet. A program során különböző árvaházak, gyermekotthonok lakóit ajándékozták meg, a cél az, hogy karácsonykor mindenkinek mosolyt csaljanak az arcára. Emellett a Művészeti Líceumos diákok ünnepi műsorral is készültek, mely tulajdonképpen egy második ajándékként szolgál, hiszen az élmények is értékesek és fontosak, mondta el Nagy Gabriella, a Művészeti Líceum igazgatóhelyettese. A megye számos iskolájának diákjai és szüleik készítették a szétosztásra került csomagokat, 173 gyermek arcára csaltak mosolyt.

Az ünnepséget Kéry Hajnal, az RMDSZ Nőszervezet és a Rákóczi Szövetség Bihar megyei szervezetének elnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy már harmadik éve szervezik meg ezt a nagyszabású programot, idén is több árvaháznak és gyermekotthonak ajándékoznak. A székelyhídi gyermekotthon, a Béke Királynője Gyermekvédelmi Központ, a nagyváradi Szent Angéla Ház, a Nagyváradi 2-es gyermekotthon, a papfalvai Copiii Dragostei Alapítvány, a Kajántó Mária Gyermek és Ifjúsági Otthon, a szentjobbi Káritász Szent István Szociális Központ, a nagyváradi Katicabogár Házikó és a gálospetri Szentháromság Szociális Központ lakói részesültek adományban.

Meleg Vilmos, a Nagyváradi Állami Filharmónia Igazgatója is köszöntötte az résztvevőket, nagyon örül annak, hogy ebben a sűrű karácsonyi programban és a felújítások közepette is sikerült megfelelő időpontot találni az esemény lebonyolítására, majd elismerését fejezte ki a Művészeti Líceumos diákok felé.

Műsor

A megnyitó után Nagy Gabriella üdvözölte az egybegyűlteket, majd bemutatta az ünnepi programot. Elsőként a Nagyváradi Művészeti Líceum Zenekara lépett fel, vezényelt Nagy Viola karnagy, karácsonyi zenéket adtak elő. Majd színpadra lépett Ferencz István III. osztályos tanuló, aki George Perlman Fantázia című hegedűjátékát adta elő, zongorán kísérte Ferencz Mercédesz. Később szintén az ő kíséretében adott elő Borbíró Tímea fuvolán, Vittorio Monti Csárdás című művét. Az V. és VI. osztályosok kórusa karácsonyi köszöntő dallamokkal készültek, vezényelt Lukács Annamária, Szabó Attila gitár szakos tanár kísérte őket. Majd Mados Andrea felkészítésével a líceum diákjai a Diótörőből is előadtak egy részletet. A műsor végén sor került az ajándékosztásra.

Törő Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!