Hallgassa élőben!

Megemlékezések Kiskereki község falvaiban

Bihar megye - Kiskereki községben már az elmúlt hét végén megkezdődtek az 1848-1849-es forradalom évfordulójára szervezett megemlékezések. A sort Asszonyvásárán nyitották.

Bihar megye – Kiskereki községben már az elmúlt hét végén megkezdődtek az 1848-1849-es forradalom évfordulójára szervezett megemlékezések. A sort Asszonyvásárán nyitották.

 

 

A három település alkotta Kiskereki községben az elmúlt vasárnap, március 11-én tartották az első ünnepséget az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából, mégpedig a község legkisebb falvában, Asszonyvásárán. A református templomban Székely István helyi lelkész hirdetett igét, majd a községi I.-VIII. osztályos iskola diákjai az alkalomhoz illő verses-zenés műsorban mutatták be a forradalom eseményeit, produkciójukat a kiskereki kórus előadása egészítette ki. A műsort követően Gavrucza Tibor ny.lelkész, a Megyei Tanács kulturális szakbizottsága elnökének beszédét hallgathatták meg a megjelentek.

 

Kereki, Keserű

 

Március 14-én, szerdán a községközpont Kiskerekiben folytatódott az ünnepségsorozat, ugyancsak a református templomban. Petrucz János helyi tiszteletes igehirdetését követően Nyíri Sándor polgármester mondott beszédet, az elöljáró szavait az iskolások megemlékező műsora követte, újfent a kiskereki kórus közreműködésével. Gavrucza Tibor ny.lelkész, megyei tanácsos beszédét a kiskerekeiek is meghallgathatták, az ünnepséget a település központjában tartott fáklyás felvonulás zárta. A község harmadik falvában, Érkeserűben a csütörtök délelőtti istentiszteleten tartottak megemlékezést, ahol Gavrucza Tibor volt az igehirdető. A prédikációt helyi iskolások műsora, és az egyházközség kórusának előadása követte, majd megkoszorúzták a világháborúk helyi áldozatainak a templom falán lévő emléktábláját.

Rencz CsabaCristian Ghinea: részt veszek az EB elnökével való hétfői találkozón
Jó célért állhatnak együtt rajthoz a különböző egyházak futói
Az Ökumenikus Segélyszervezet által meghirdetett verseny résztvevői a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásához járulhatnak hozzá.
Megvásárolta Roald Dahl műveinek szerzői jogait a Netflix
A streaming-szolgáltató már készíti a Charlie és a csokigyár című animációs sorozatot és a Matilda adaptációját.
Leesett a színpadról a PNL-kongresszuson részt vevő egyik küldött
Kilenc harci kutyával szállt szembe a rendőrökkel a győri drogdíler
A győri rendőrök kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytatnak eljárást T. Gáborral szemben. A 41 éves férfi 2019 óta foglalkozott speed előállításával. A szükséges alapanyagot, az amfetaminolajat Nyugat-Európából szerezte be, majd azt a megfelelő kémiai anyagokkal és koffeinnel feldúsítva nagy mennyiségű amfetamint készített.