ERDON Helyi hírek

2011.08.12. 14:27

Koszorúkat helyeztek el

Hozzátartozók, régi kollégák, barátok emlékeztek ma reggel a Nagyváradi Fotóművészek Tavirózsa Klubjának három elhunyt tagjára, a Rulikovszki temetőben. Méltatták tevékenységüket.

Hozzátartozók, régi kollégák, barátok emlékeztek ma reggel a Nagyváradi Fotóművészek Tavirózsa Klubjának három elhunyt tagjára, a Rulikovszki temetőben. Méltatták tevékenységüket.

 

 

Először Dragoș István sírjánál helyeztek el koszorút a jelenlévők. Tóth István, a fotóklub elnöke elmondta: már hagyomány, hogy a fotóklub tagjai megemlékeznek azokról, akik sokat tettek megalakulásáért, működéséért – s most, a klub 35 éves évfordulóján is fontosnak találták az emlékezést. Dragoș István több éven keresztül hűséges vezetőségi tag volt, akit gyakorlatilag nem tudtak olyasmire kérni, amire ne mondott volna igent. Sokban segítette a közösséget, s még élete utolsó napjaiban is aktív volt.

Vilidár István fotóművész sírja előtt is tiszteletüket rótták le a jelenlévők. Ő nemcsak jeles művész, de a fotóklub egyik alapítótagja is volt, akinek hirtelen halála megrázta barátait, hozzátartozóit. „Köszönjük neki mindazt, amit tett” - mondta Tóth István, hozzátéve, hogy Vilidár István unokája is folytatja a családi hagyományt, s elsőként jutott be a Babeș-Bolyai tudományegyetem fotóművészeti szakára. Czviker Katalin, a Nagyváradi magyar Színház menedzserének, valamint a színház közösségének nevében Röff Katalin, a színház munkatársa is megkoszorúzta Vilidár István sírját.

Végül a 2002-ben elhunyt Csontos István fotóművész sírjánál emlékeztek a jelenlévők. Mint elhangzott, ő is a fotóklub egyik alapítótagja volt, aki kimondhatatlanul sokat tett a Tavirózsa fotóklubért, tanfolyamokat vezetett az egykori pionírházban, tanítványai közül sokan nemzetközileg elismert fotóművészekké váltak.

 

Neumann Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!