ERDON Helyi hírek

2008.11.14. 12:43

Jubielumi koncertek Nagyváradon

<p>Nagyvárad - Két jótékonysági koncertre érkezett Nagyváradra a jelenleg Svédországban élő népszerű táncdalénekes, Tamás Gábor. Csütörtök délután a Bihari Napló és az Erdély Online szerkesztőségében járt. <A href="http://video.erdon.ro/video/33097/tamas-gabor-tancdalenekes-varadon" target="_blank"><IMG class="ERDON_RTEimg" height="13" alt="" src="http://www.erdon.ro/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

- Milyen műsorral készül a nagyváradi közönség számára?

–Úgy gondolom, hogy a közönség nagyobb része azért jön, hogy Tamás Gábor slágereket halljon. Azon művészek közé sorolom magam, aki nem ül a babérjain, s adja elő a régi slágereket, hisz a közönség elvárja, hogy új dalokat is adjak elő. Valamikor a Hervadó Petúniák is új dal volt, természetesen az is elhangzik, de, mivel minden két évben megjelentettek egy új lemezt saját és közismert művekből, új dalokat is hozok a koncertre. Legutóbbi lemezem, a Csak a szívünkben nem száll az idő, májusban jelent meg, arról is elhangzanak majd  dalok.

- Rendszeresen ad koncerteket a világ különböző részein?

–Igen zsúfolt volt az idei év. Májusban Budapesten mutattam be jubileumi koncertemet, szeptemberben pedig 16 nap alatt 18 koncertet adtam itt, Erdélyben. Három napja érkeztem vissza Amerikából, ahol Miamiban, Sarastoban, Los Angelesben jártam, és Las Vegasban meglátogattam az ottani magyarokat is. Az utóbbi időben arra helyeztem a hangsúlyt, hogy olyan településekre is elérjek, ahol a magyarság csak szorványban él. Általában kétévente tartok erdélyi koncertturnét, újabban pedig szabadtéri rendezvényeken is fellépek.

- Mit üzen a váradi közönségének?

–Életem egyik legszebb eseménye az a két koncert, amit itt, Nagyváradon adok, ráadásul épp jubileumi alkalomból, 60. születésnapom, és 50 éves színpadi születésnapom ünneplem az idén. Szintén nagy élmény számomra Nagyváradon játszani, annál is inkább, mert Váradot még az iskola padjaiból, Ady munkássága révén ismerem, illetve 1975-ben már jártam itt, a bukaresti magyar rádió zenei szerkesztőjeként Boross Zoltán barátommal, aki akkor elindított a pályán, együtt készítettük a Váradi Zenés Karavánt.

Nagy Anikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!