ERDON Helyi hírek

2012.01.31. 12:54

Hivatalosan is "megszületett" az ÉRMISZ

Bihar megye - Nemrégiben tartotta úgynevezett bemutatkozó gyűlését az ÉRMISZ, abból az alkalomból, hogy hivatalosan is "megszületett": az elmúlt decemberben jogi személyiséget kapott.

Bihar megye - Nemrégiben tartotta úgynevezett bemutatkozó gyűlését az ÉRMISZ, abból az alkalomból, hogy hivatalosan is "megszületett": az elmúlt decemberben jogi személyiséget kapott.

 

 

Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szervezet (ÉRMISZ) működéséről már többször írtunk, annak kapcsán, hogy tagjai szerveztek fiataloknak szóló programokat. Ilyen volt például a II. Ifjúsági Fesztivál, vagy a stend-up comedy est. Nemrégiben annak kapcsán tartottak gyűlést, hogy hivatalosan is bemutatkozzanak az érdeklődőknek abból az alkalomból, hogy decemberben jogi személyiséget kapott a szervezet. A kultúrház kistermében tartott eseményen megtudtuk, hogy az ÉRMISZ megalakításának alapötlete viszonylag régen, még 2007-ben megfogalmazódott.

 

Segíthetik egymást

 

Az azt követő években főleg a Zelk Zoltán I.-VIII. Osztályos Iskola Pro Scholam Egyesülete közreműködésével zajlottak az első sorban a fiatalokat célzó rendezvények, aztán egy évvel ezelőtt tettek konkrét lépéseket az ÉRMISZ megalakítása felé, például akkor született meg a neve is. Célkitűzésük, hogy egyrészt szerveznek, illetve támogatnak minden olyan rendezvényt, mely az oktatás, a sport, a kultúra, a művészet vagy a szabadidő hasznos eltöltése területén bármilyen formában érinti a fiatalokat, számot tart érdeklődésükre. Az ugyancsak ifjúsági szervezetet, a MIDESZ-t nem konkurensnek, hanem olyan partnernek tekintik, mellyel segíthetik egymás munkáját.

 

Eseménynaptár

 

A működésükhöz szükséges pénzt a helyi és megyei önkormányzat támogatásából, szponzoroktól, rendezvények bevételéből, tagsági díjakból remélik előteremteni, illetve, mivel már jogi személyiségük van, számíthatnak az adókból felajánlható 2%-ra is. Az ÉRMISZ elnöke Nagy Károly, alelnöke Sebők Zsolt, titkára Balogh B. Levente. A munkájukat érintő döntéseket közgyűlésen hozzák meg, ilyet évente legalább egy alkalommal tartanak, vagy többször is, amikor arra szükség van. A gyűlésen a 2012-es évre szóló eseménynaptárt is bemutattak, melyből kiderült, hogy havonta legalább 3-4 programot terveznek megvalósítani. Ha mindezt véghez is viszik, nem lesz unalmas esztendejük sem az ÉRMISZ-eseknek, sem az érdeklődő fiataloknak.

Rencz Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!