ERDON Helyi hírek

2011.08.11. 16:07

Filagóriákat készítettek

Egy 14 tagú holland csoport két filagóriát készített a nagykárolyi idősotthon udvarán.

Egy 14 tagú holland csoport két filagóriát készített a nagykárolyi idősotthon udvarán.

 

Bastian és Hilde Lips, valamint gyermekük, Jaco, Derjan és Inge Welleneerd, illetve gyermekeik Joeri és Lieke, Jan és Coby Schuurman, valamint gyermekeik, Rico és Myrthe, illetve Wilco Groen, Dinja Konijnenbels és Eline Kick a hollandiai Zwolle városából érkeztek a Nagykárolyi „Alexandru” Ellátói és Gondozói Központba. Látogatásuk célja igencsak sokoldalú, ugyanis amellett, hogy két filagóriát építettek a központ udvarán, 18 ágyat adományoztak a Könnycsepp Egyesületnek és a piarista nővérek által vezetett napköziotthonban is tartottak foglalkozásokat.

Hétvégén utaznak

Kala Sándor, a központ igazgatója elmondta, a hollandiai Zwolle városából érkezett vendégek, akik mindannyian a helyi református egyházközség tagjai, két hetet tartózkodnak Nagykárolyban: augusztus 2-án érkeztek és ezen a hétvégén utaznak vissza. Az itt tartózkodásuk során elkészített két filagória természetesen székeket és asztalokat is tartalmaz, sőt az odavezető utat lekövezték és mindkét oldalon virágokkal díszítették. Mindezt pedig – ugyanúgy, mint útjukat – teljes mértékben saját költségből állták. A számítások szerint látogatásuk összköltsége 12 ezer euró körül forog, beleértve a filagóriákhoz szükséges alapanyagokat és az útiköltségeket is.

Az idősotthonban végzett munkán kívül a hátrányos helyzetű gyermekek számára is tartottak foglalkozásokat, így a Könnycsepp Egyesület, valamint a piarista nővérek által működtetett napköziotthon gyermekeivel is megismerkedhettek. A tevékenységekben, amelyeket a napköziotthon udvarán tartottak naponta két alkalommal, szakemberek is a segítségükre voltak. A Könnycsepp Egyesülettől Dobos Laura pszichopedagógus, Szabó Annamária pszichológus és Casian Boloş szociális munkás, a napköziotthonból pedig Csomay Ildikó pszichológus, valamint Marincaş Bernadette, Üveges Kinga, Varga Hajnalka és Maxi Attila oktatók működtek közre a foglalkozásokban.

Visszaútjuk előtt a holland vendégek látogatásuk „megszenteléseként” részt vesznek a Nagykároly-belvárosi Református Egyházközség vasárnapi istentiszteletén.

 

ifj. Deák Endre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!