ERDON Helyi hírek

2011.04.15. 12:11

Elismerés Érmihályfalva polgármesterének

<p>Bihar megye - A Romániai Városok Szövetsége a „2010 Legaktívabb Polgármestere” kitüntető címet adományozta Kovács Zoltánnak, Érmihályfalva polgármesterének. Az elöljáró többször is járt Bukarestben a napokban.</p>

Kovács Zoltánt, Érmihályfalva polgármesterét a Romániai Városok Szövetsége  (AOR) nem először tüntette ki: 2007-ben kapta meg az Év Polgármestere  címet. A nemrégiben tartott AOR-közgyűlésen pedig a 2010 Legaktívabb Polgármestere  címet vehette át, dr.Dumitru Teodor Banciu AOP-elnök aláírásával. Mint megtudtuk, az elsimerést a városban zajló beruházások, a leadott pályázatok alapján ítélik oda. Sajnos, a gyakorlatban nem sokat tud segíteni a szövetség egy-egy városon, a legutóbbi közgyűlésen már a 20142020  időszakra szóló fejlesztési terveket beszélték meg.

Más módszerre térnének

Bukarestben járva a polgármester tárgyalt Borbály László  miniszterrel is, aki „konstruktívan áll hozzá” az érmihályfalvi ivóvíz- és csatornahálózat kiépítésének beruházásához. A munkával az az egyik gond, hogy az önkormányzat nem bírja fizetni a megváltozott gazdasági helyzetben az önrészt. A miniszter tanácsolta, hogy a beruházást úgymond „tegyék át egy másik fejlesztési tengelyre”, ami, ha sikerül, 0 lej önrészt jelentene az eddig még le nem szerződött csatornázási munkákra.

Készül a PUG

Mintegy 20 millió  lejről van szó, és a városközpontot, illetve a Dihenes és Tábla részeket érintené. Az eddigi kintlevőségeket természetesen törleszteni kell, és a kivitelezés határideje sem változna. Kovács Zoltántól megtudtuk, hogy előreláthatólag idén nem fog elkészülni pénzhiány miatt a tervezett újabb 45 ANL–lakás. Ugyanakkor kéri lakosságot, hogy jelezzék véleményeiket, javaslataikat az általános városrendezési tervvel  (PUG) kapocsolatban, mely tanulmányozható a Polgármesteri Hivatalban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!